Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Chelsea 1-6
United förnedrade när Skinners kortpassningar misslyckades

Manchester Uniteds damlag blev förnedrade när Chelsea gästade Leigh Sports Village på söndagen. En uppsjö individuella misstag från United stod laget dyrt och detta kombinerades med gästernas spetskvalitet. Till slut blev det tennissiffror, 6-1, i Chelseas favör. Marc Skinner lämnas med mycket att fundera på.

Inför matchen hade Skinner indikerat att startelvan skulle kunna överraska. Så blev det inte. Med undantag för en forcerad ändring till följd av Millie Turners skada matchade Skinner samma lag som i segern mot Leicester.

Tonen för matchen sattes direkt efter avspark, då lagkapten Katie Zelem drällde med bollen. Att Zelem till synes är given i startelvan i detta lag är bortom mitt förstånd. Zelems bolldräll följdes upp av ett bolltapp av Maria Thorisdottir men Mary Earps kunde rädda den gången.

Rädda kunde Earps emellertid inte göra när Fran Kirby fick öppet mål i den andra matchminuten. Den här gången var det Hannah Blundell som var givmild.

Chelseas tränare Emma Hayes tryckte upp sitt lag i en intensiv press och Uniteds backlinje kollapsade. Om Skinner vill fortsätta med kortpassningsspel i backlinjen har han mycket att jobba på.

United vaknar till efter det första målet och spelet blir jämnare. Några chanser att tala om har vi emellertid inte.

Istället snor Pernille Harder åt sig bollen på mittplan i en duell med Aoife Mannion. Den danska världsklasspelaren rinner igenom och dubblar ledningen. Harder har Jackie Groenen i ryggen men nederländskan vågar inte gå mot kroppen medan Thorisdottir försvarar bedrövligt.

Pernille Harder springer raka vägen mot mål när Maria Thorisdottir ger danskan fri väg.

Sedan följer en chanskavalkad för Chelsea. Magdalena Eriksson får volleyläge efter en hörna men träffar inte mål. Därefter turas Unitedspelarna om att tappa boll för målchans. Först Earps men hon reparerar med att rädda Harders avslut. Därefter Mannion men Kerr får inte avslutet på mål.

Slutligen är det Zelem som skänker bort bollen. Den här gången utnyttjar Chelsea misstaget, då Kerr bjuds på öppet mål av Kirby.

Så långt, så bedrövligt.

Skinner väljer att skicka in Alessia Russo direkt efter paus. Lucy Staniforth är den som offras och Staniforth borde rimligen ha gjort sitt i startelvan nu. Russo gör ett mycket bra inhopp och visar att hon definitivt är en spelare för startelvan. Frågan är bara när hon fysiskt är redo för att spela 90 minuter.

Andra halvlek är inte ens tre minuter när Russo ger United ett litet hopp. Ella Toone hittar anfallaren omarkerad i straffområdet och avslutet går i mål via Millie Bright. För nu står Russo noterad som målskytt men det borde kanske räknas som självmål.

Alessia Russo gör Uniteds tröstmål.

Det lilla hoppet varar inte ens tre minuter, då Kerr gör sitt andra mål på dagen. Målet borde ha blivit bortdömt för offside men den assisterande domaren är dåligt placerad. Samtidigt är det för enkelt för Kirby att komma till inlägg och Blundell måste vara starkare i duellen mot Kerr.

United har ett par bra chanser för en reducering. Först Leah Galton på nick och sedan Russo med ett tungt skott i ribban.

Chelsea gör däremot mål på chanserna och deras femte för dagen kommer återigen efter svagt försvarsspel i hemmalaget.

Toone får en chans för ett tröstmål men målvakten gör en strålande räddning.

Istället får Jessie Fleming fastställa slutresultatet till 6-1. Earps gör en bra räddning men Thorisdottir styr returen perfekt till Fleming.

Sammantaget en horribel dag för Uniteds defensiv. Ser vi till statistiken är det faktiskt en relativt jämn match.

Ögontestet berättar emellertid att United blev rättmätigt förnedrade. Egentligen är det bara Russos inhopp vi kan ta med oss som positivt.

Skinner vill spela ett kortpassningsspel men det fungerar inte alls. United gör misstag på misstag och taktiskt blev Skinner sönderläst av Hayes idag. Blundell, Mannion och Thorisdottir pressas till åtskilliga misstag.

Individuellt oroar Galtons form. Hon står inte alls att känna igen den här säsongen. Lagkapten Zelem är svag igen och det är ytterst märkligt att det är Groenen som blir utbytt när Skinner skickar in Hayley Ladd mitt i andra halvlek. Med Zelem och Staniforth på planen blir Uniteds spel väldigt statiskt. Det blir bättre när Toone flyttar ner på Staniforths plats. Jag är också övertygad om att det skulle se bättre ut med Ladd eller Vilde Boe Risa bredvid Groenen på det defensiva mittfältet.

United får ta nya tag borta mot Birmingham City på söndag kväll. Det är en match som Skinner tjejer bara måste vinna.

Avslutningsvis får Ona Batlle sammanfatta den här dagen:

Målen

Manchester United – Chelsea 1-6 (0-3)

FA Women’s Super League, 26 september


0-1 ( 2  ) Fran Kirby
0-2 (24  ) Pernille Harder
0-3 (41  ) Sam Kerr
1-3 (48  ) Alessia Russo (Toone)
1-4 (51  ) Sam Kerr
1-5 (87  ) Drew Spence
1-6 (90+2) Jessie Fleming


Uniteds lag: Earps; Blundell, Mannion, Thorisdottir, Batlle; Groenen (Ladd 66), Zelem; Hanson, Staniforth (Russo 46), Galton (Jones 82); Toone


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!