Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Sir Alex kritisk till Solskjaers beslut / United vill förlänga med tränarduon

Tisdagens nyhetssvep är här. Det blir ett relativt kort sådant då landslagsuppehåll bäddar för mindre nyheter. Men vi behandlar bland annat Sir Alex Fergusons kritik till Ole Gunnar Solskjaer. Dessutom väntas United inom kort förlänga med ytterligare två personer i A-lagets ledarstab.

“Dina bästa spelare ska alltid starta”

Det menar Sir Alex Ferguson. Den legendariske tränaren var minst sagt kritisk till Ole Gunnar Solskjaers beslut att bänka Cristiano Ronaldo i helgens match mot Everton.

Skotten fångades på en video där han pratar med MMA-stjärnan Khabib Nurmagomedov. Där hörs Ferguson yttra sin besvikelse mot att Ronaldo fick inleda på bänken.

Everton fick en boost av att se att Ronaldo inte spelade. Jag vet att han kom in i den andra halvleken, men dina bästa spelare ska alltid starta.

Sir Alex Ferguson

Nya kontrakt till Carrick och McKenna?

Igår blev det officiellt att den assisterande tränaren Mike Phelan förlängt sitt kontrakt med klubben till sommaren 2024.

Nu uppger den trovärdiga BBC-journalisten att klubben jobbar på att förlänga med ytterligare två ledare ur Solskjaers ledarstab.

Det rör sig så klart om Michael Carrick och Kieran McKenna. Enligt Stone tyder det på att klubben har förtroende för Solskjaer och resterande del av staben. Samtidigt som resultaten så klart påverkar framtiden.

Kritik mot Fifa:s VM-förslag

Det har varit svårt att missa att Fifa vill införa världsmästerskap varannat år på både herr- och damsidan. Förslaget har blivit bemött av kritik på nästan alla håll och nu riktas ytterligare skarp kritik mot förslaget.

Den här gången är det Uefa samt tio europeiska damligor som tillsammans gått ihop och skrivit en uppmaning till Fifa.

Bland annat skriver de följande:

De föreslagna planerna från FIFA att arrangera både herr- och dammästerskapsturneringar vartannat år kommer att ha en allvarligt skadlig sport-, ekonomisk, samhällelig och många andra effekter som kommer att förändra och försvåra för damfotbollen och dess utveckling.

De tio europeiska ligor som skrivit under uppmaningen är:

  • Kvindeliga (Danish Football Association)
  • The FA Women’s Super League (English Football Association)
  • The FA Women’s Championship (English Football Association)
  • Frauen-Bundesliga (German Football Association)
  • Kansallinen Liiga (Football Association of Finland)
  • Serie A Femminile (Italian Football Association)
  • Eredivisie Vrouwen (Royal Netherlands Football Association)
  • Liga 1 Feminin (Romanian Football Federation)
  • Elitfotboll Dam, Sweden
  • Women’s Super League (Swiss Football Association)

Här hittar ni hela uppmaningen till Fifa från Uefa och damligorna.