Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ny ägare i Newcastle United / Pogba väntas förlänga / Landslagskoll

I torsdagens nyhetssvep finns bland annat att läsa om Paul Pogbas kontraktssituation, som kanske äntligen är på väg att nå sitt slut. Fransmannen får emellertid ursäkta. Dagens stora nyhet kommer nämligen från nordöstra England och Newcastle United, som fått nya ägare.

Det bjuds även på en liten landslagskoll, uppdatering från damsidan, samt ett filmtips.

Ny ägare i Newcastle United

Det är lika bra att bränna av dagens stora snackis direkt. Newcastle United har nämligen blivit med nya ägare efter att Mike Ashley till slut valt att sälja klubben.

Vilka som tar över? Kort och gott statsapparaten Saudiarabien. Formellt sett handlar det dock om investeringsfonden Public Investment Fond (PIF) som köper loss klubben. Denna fond kan å sin sida sägas styras av den saudiska staten och dess kronprins, Mohammed bin Salman.

Köpet uppges gå på cirka £300 miljoner (3 miljarder svenska kronor). En spottstyver i sammanhanget, åtminstone för köparen i detta fall. PIF rapporteras nämligen ha en förmögenhet på uppemot £320 miljarder. Det motsvarar alltså i svenska kronor cirka 4.000 miljarder.

Newcastle har under en längre tid varit föremål för försäljning och det var också på gång för ett par år sedan men den gången rann det ut i sanden. Nu får emellertid många av klubbens fans som de vill, nämligen att bli av med den så kritiserade Ashley. Om det här är till det bättre tåls att diskutera. Amnestys profilsida för landet är inte jättesmickrande precis.

Premier League skriver i ett pressmeddelande att det här inte kommer innebära att själva staten Saudiarabien kommer styra Newcastle. Vi får se hur det blir med den saken…

En del glada miner uppe i staden noteras i alla fall.

Pogba uppges vilja förlänga

Över till det Manchester United-relaterade. Paul Pogba uppges nu vilja förlänga sitt kontrakt med klubben. Detta uppger franska L’Equipe.

Fransmannens kontrakt går ut nästa sommar, men trots rapporterat intresse från såväl Paris Saint-Germain som Real Madrid finns nu indikationer på att en förlängning är nära förestående.

28-åringen skulle i sådana fall bli Premier Leagues bäst betalde spelare.

United har fram till årsskiftet på sig att förhandla fram ett nytt kontrakt, om så inte sker kan Pogba börja diskutera sin framtid med andra klubbar.

Landslagskoll

En rad Unitedspelare har varit ute på landslagsuppdrag under onsdagen. För det mesta handlar det om ungdomsspelare. Och David De Gea.

De Gea (Spanien)

Den spanske keepern har, trots en mycket stark säsongsinledning, inte fått förtroende i landslaget. I gårdagens Nations League-match mot Italien fick De Gea se på när Unai Simon vaktade målet.

Spanien vann med 2-1 efter dubbla mål av Ferran Torres.

Fish & Shoretire (England U19)

Shola Shoretire startade när England föll mot Frankrike i en U19-träningsmatch. Will Fish blev kvar på bänken.

Hansen (Norge U19)

Isak Hansen spelade dryga timmen när Norges U19 vann mot Kosovos dito med 3-0 i EM-kvalet.

Savage (Wales U19)

Charlie Savage startade för Wales U19 när man tog emot Georgiens U19 i EM-kvalet. Knapphändiga uppgifter kring matchen gör att vi inte har någon information om Savage spelade hela matchen eller ej.

Matchen slutade hursomhelst mållös.

Iqbal (Irak U23)

Zidane Iqbal spelade knappa timmen för sitt irakiska U23-landslag när man mötte Förenade Arabemiraten i Västasiatiska U23-mästerskapet. Irak vann med 2-0.

Gore kritar på proffskontrakt

Uniteds 17-årige mittfältare Daniel Gore har i dagarna signerat sitt första proffskontrakt. Grattis säger vi till det!

Skadeuppdatering i damlaget

Emma Sanders på BBC rapporterar att Martha Thomas och Kirsty Smith kommer missa lördagens ligaderby mot Manchester City.

Millie Turner är en annan som rehabiliterar. Detta genom att boxning…

Filmtips

Vi rundar av kvällens svep med ett litet filmtips. Från och med den 29 november kommer nämligen filmen ”ROBBO: The Bryan Robson Story”, finnas att se. En film om en av Uniteds störste spelare någonsin.

(Baserat på trailern låter soundtracket i filmen inte helt dumt heller.)