Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Dagens landskamper
Juniorerna levererade i seniorernas frånvaro

De europeiska landskamperna för kvällen är slut, och det är därför dags för kvällens landslagssvep. Så här skötte sig Unitedspelarna.

Inga seniorer

Dagens landskampssvep börjar dessvärre lite antiklimatiskt, då ingen av de två spelare som kunde spelat för sitt A-landslag kom till spel. Eric Bailly saknades när Elfenbenskusten besegrade Malawi med 3-0 i det afrikanska VM-kvalet, och Dylan Levitt saknades när Wales klarade 2-2 borta mot Tjeckien i det europeiska VM-kvalet. En viss Daniel James gjorde där matchens sista mål.

Elanga och de andra U21-spelarna

Anthony Elanga

Vår svenske supertalang har svårt att övertyga Ole Gunnar Solskjaer om att han bör spela matcher i Manchester United. För det svenska U21-landslaget går det dock fortsatt bra, och i dagens match mot Montenegro i EM-kvalet till U23-EM gjorde han Sveriges tredje och sista mål, i en match som slutade 3-1.

Ethan Galbraith

Nordirländaren Ethan Galbraith hade inte samma flyt som Elanga, då hans Nordirland föll med 1-0 borta mot Ryssland. Galbraith spelade hela matchen.

Martin Svidersky

Det slovakiska U21-landslaget var nära att skrälla mot sina spanska motståndare under kvällen. Man ledde med 2-1 fram till den 80 minuten, men två mål de sista ti0 minuterna vände matchen för spanjorerna. Martin Svidersky startade matchen och enligt Sofascores matchrapport blev han utbytt i den 80 minuten, vilket var samma minut som målet föll. Bytet står före målet i kronologisk ordning, men vi skall nog inte ta gift på att det inte kom direkt efter, kanske som en reaktion på kvitteringen.

Även denna match var i kvalet till U23-EM.

Zidane Iqbal

Zidane Iqbal skall enligt rapporterna ha varit kapten för det irakiska U23-landslaget i dagens match i det västasiatiska U23-mästerskapet. Han gav dessutom irakierna ledningen med 1-0 efter en kvart, och skall sedan ha blivit utbytt med dryga kvarten kvar. Då stod det 2-2, vilket också blev slutresultatet.

Det oavgjorda resultatet gjorde att Irak är vidare till semifinal, efter att genom två segrar och denna oavgjorda vunnit sin grupp. I semifinalen väntar värdnationen Saudiarabien.

Spaniens U18

Vi avslutar med att rapportera att Alejandro Garnachos spanska U18-landslag besegrade Turkiets dito med 3-0 i en träningsturnering tidigare idag. Enda rapporten om Garnachos vara eller icke vara är från ett förhållandevis stort franskt twitterkonto om United, som hävdar att han spelade sista halvtimmen.

Morgondagen

Imorgon lördag kan potentiellt tolv Unitedspelare få speltid med sina landslag, även om det i nuläget får ses som osannolikt att Victor Lindelöf faktiskt kommer till spel för Sverige mot Kosovo.

  • 15.30: Mexiko U19 – England U19 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Fish, Shoretire]
  • 18.00: Sverige – Kosovo (VM-kval) [Lindelöf]
  • 18.00: Skottland – Israel (VM-kval) [McTominay]
  • 20.45: Andorra – England (VM-kval) [Lingard, Sancho, Shaw]
  • 21.15: Portugal – Qatar (träningsmatch) [Dalot, Fernandes, Ronaldo]
  • Norge U19 – Wales U19 (EM-kval, spelas i Norge) [Hansen mot Savage]