Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Van de Beek intresserar Juventus / Kontrakt för Maguire / Lindelöf nybliven far

I söndagens nyhetssvep tar vi ett varv i rykteskarusellen och frågar oss bland annat var Donny van de Beek kan tänkas spela fotboll efter årsskiftet. Det cirkulerar även uppgifter om att Harry Maguire ska erbjudas ett nytt, saftigare, kontrakt med Manchester United.

Slutligen noterar vi att Victor Lindelöf blivit pappa igen.

Van de Beek intresserar Juventus

Att Donny van de Beek inte verkar ha någon framtid i Manchester United blir bara mer och mer uppenbart. Holländaren, som varit i klubben i ett drygt år, har inte fått det att stämma, vilket har varit ett resultat av svaga prestationer och bristande förtroende från Ole Gunnar Solskjaer.

För att få fart på karriären igen ryktas Juventus vara sugna på att plocka in van de Beek under januarifönstret. Från Calcio Mercato, som uppgifterna kommer från, benämns det i sådana fall som en permanent övergång.

Problemet för italienarnas del är emellertid den ekonomiska biten. Skulle man vilja handla från United rapporteras det om att man i första hand måste göra sig av med spelare. Namn som nämns kunna lämna Juventus är den före detta Arsenalspelaren Aaron Ramsey och Weston McKennie.

Någon prislapp framgår inte, men räkna med att United kommer vilja ha tillbaka större delen av summan man köpte 24-åringen för, det vill säga omkring £35 miljoner.

Nytt kontrakt att vänta för Maguire?

Harry Maguire rapporteras erbjudas ett nytt kontrakt med Manchester United.

Harry Maguire, tillika lagkapten, uppges erbjudas ett nytt kontrakt med Manchester United vad det lider, detta enligt uppgifter från Mirror.

Källan är inte den mest pålitliga och rapporterna bör därför varsamt beaktas. Men som man säger: ingen rök utan eld.

Maguire skrev på för United inför säsongen 2019/20 och har egentligen från dag ett cementerat sin plats i startelvan.

När 28-åringen kritade på handlade det om ett sexårskontrakt, med option på ytterligare ett år. Men vid en eventuell förlängning i Maguires fall är det inte i första hand tal om att säkra upp honom för ett par ytterligare år, utan snarare om att belöna honom med en utökad veckopeng.

Uppgiftslämnaren skriver att United vill höja lagkaptenens status genom att placera in honom i samma lönefack som sommarens nyförvärv i form av Jadon Sancho och Raphaël Varane.

När ett nytt kontrakt i sådana fall väntas upprättas och skrivas på framgår inte, men räkna med att det inte ligger allt för långt bort i tiden.

Lindelöf har blivit pappa igen

Victor Lindelöf och hans fru Maja Nilsson Lindelöf upplever just nu bebislycka. Paret blev nämligen i dagarna föräldrar till en liten pojke.

Om någon undrar varför Lindelöf inte fanns med när Sverige VM-kvalade mot Kosovo i lördags, var alltså detta anledningen.

Huruvida Unitedförsvararen kommer finnas med när man möter Grekland på tisdag återstår att se.

Vi säger grattis till Victor med familj.