Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Inga Covidfall / Helgens domare / Varane missar Leicester?

Tisdagens nyhetssvep är här och vi gläds åt att landslagsuppehållet närmar sig sitt slut. Idag behandlas skadesituationen på mittbackspositionen, vem som dömer matchen mot Leicester och det senaste kring Covid-19 i Premier League. Det och mycket annat, så klart.

Varane och Maguire missar Leicester?

Raphaël Varane fick som bekant kliva av i Nations League-finalen för sitt Frankrike med en befarad lårskada. Ännu har United inte släppt någon uppdatering kring mittbacken. Men känslan just nu är inte positiv.

Enligt James Ducker på The Telegraph kommer Varane att genomgå ytterligare tester under tisdagen för att fastställa hur allvarlig skadan är.

Ole Gunnar Solskjaer är enligt uppgifterna fortsatt hoppfull om att skadan inte ska vara alltför allvarlig. Det lär komma en uppdatering inom de kommande dagarna.

De första uppgifterna som kommer från England tyder dock på att United får klara sig utan både Harry Maguire och Raphaël Varane mot Leicester på lördag.

Noll positiva Covidfall

Mellan den 4 till 10 oktober testades 1 696 spelare och ledare i Premier League. Resultaten visade att ingen testades positivt, detta rapporterar journalisten Simon Stone på BBC.

Åtta ynglingar tränar med A-laget

Det är landslagsuppehåll vilket innebär att stora delar av A-truppen är iväg med sina respektive landslag. Det öppnar för flera av klubbens U18- och U23-spelare att få träna med A-truppen.

Under veckan har Alvaro Fernandez, Bjorn Hardley, Dillon Hoogewerf, Joe Hugill, Marc Jurado, Charlie McNeill, Charlie Savage och Charlie Wellens alla fått chansen att träna med A-laget.

Bland de ordinarie spelarna från A-truppen som finns kvar i Manchester hittar vi bland annat Mason Greenwood, Donny van de Beek, Dean Henderson, Marcus Rashford och Aaron Wan-Bissaka.

Vem dömer United på lördag?

Svaret på den frågan är Craig Pawson. Det bekräftade Premier League under gårdagen. Senast Pawson dömde Manchester United var i matchen mot Southampton i augusti. Den matchen slutade 1–1.

Sergio Romero klar för ny klubb

Sedan den argentinske målvakten lämnade Manchester United som bosman i somras har han kopplats ihop med en mängd olika klubbar.

Men fram till nu har han varit klubblös. Efter många om och men har han äntligen hittat sin nya klubb och det blir spel för den italienska klubben Venezia som ligger på en 17:e plats i Serie A.

Kirsty Hanson uttagen till landslaget

Damlagets ytterforward Kirsty Hanson har blivit uttagen till Skottlands landslag till matcherna mot Sverige och Ungern senare den här månaden.

Sedan tidigare har Hanson spelat nio landskamper och noterats för ett mål.

United värvar 14-åring från Burnley

James Bailey. Så heter ynglingen som nu ansluter till Manchester Uniteds akademi efter att tidigare ha tillhört Burnley.