Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Dagens landskamper
Målshow från Uniteds portugiser

Under dagen spelades de sista landskamperna för de europeiska länderna och vi fick se en trevlig blandning av ungdoms och seniorfotboll där många United-spelare var involverade. Vi fick bland annat se Victor Lindelöf tillbaka i startelvan och en målshow från Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo.

Förlust för Hansen

I dagens EM-kvalmatch mellan Norge och Georgiens U19-lag fick vi se ett lite överranskande resultat då Georgien tog en 1-0 seger. Uniteds Isak Hansen fick börja matchen på bänken, men byttes in i den 56:e minuten.

Tyvärr kunde inte mittfältaren hjälpa Norge att  få in ett kvitteringsmål utan matchen slutade som sagt 1-0 till Georgien. Dock så innebär förlusten inte speciellt mycket för Norge, som redan var vidare till nästa kvalsteg.

Garnacho inhoppare i spansk seger

Spaniens U18-lag tog under dagen ytterligare en seger i den träningsturneringen som man spelat under detta landslagsuppehåll. Det blev en 1-0 vinst över Portugal som innebar att man till slut stod som vinnare av turneringen.

Manchester Uniteds Alejandro Garnacho fick inleda matchen på bänken, men fick göra ett sent inhopp i den 87:e minuten.

Ingen Shoretire eller Fish mot Belgien

Englands U19-lag spelade sin sista match i den träningsturnering man spelat i Marbella. Man tog sig an Belgien i vad som slutade i en 3-2 förlust. Tyvärr fick vi varken se Shola Shoretire eller Will Fish i denna matchen.

Seger för Svidersky och hans Slovakien

Under dagen tog det Slovakiska U21-laget en välbehövlig seger när man slog Malta med hela 4-0. Segern innebär att man har sex poäng på fyra spelade matcher.

Detta räcker för tillfället till en delad andraplats med Ryssland, som dock har en match mindre spelad. Uniteds U21-spelare Martin Svidersky fick hoppa in i den 76:e matchminuten när ställningen var 3-0.

90 minuter för Elanga när Sverige kryssade

Manchester Uniteds Anthony Elanga fick förtroendet från start i toppmötet mellan Sverige och Italien. Matchen slutade oavgjort efter sen dramatik där Sverige kvitterade i den 93:e minuten.

Att man fick med sig en poäng var viktigt då det innebär att man fortfarande toppar sin grupp. När det kommer till Elanga så bidrog han med en okej prestation, vilket inte många andra i det svenska laget gjorde. Generellt så var det en ganska medioker insats från Sverige, men likaså från Italien, och därför var ett oavgjort resultat rättvist.

Ännu en hållen nolla för Kovar

Matej Kovar fortsätter att imponera i det tjeckiska U21-laget. Under dagen blev det ytterligare en hållen nolla för 21-åringen när man slog Kosovo med 3-0. I och med dagens vinst så toppar man också sin grupp, där man hittills vunnit alla sina matcher.

Galbraith kapten när Nordirland förlorade

United-spelaren Ethan Galbraith fick bära kaptensbindeln för det Nordirländska U21-laget när man tog sig an Spanien i kvällens EM-kvalmatch. Tyvärr blev det en förlust för Galbraith och hans mannar mot ett Spanien som var det bättre laget och vann matchen med 3-0.

United-show när Portugal segrade

Cristiano Ronaldo och Bruno Fernandes hade show när Portugal tog en övertygande seger mot Luxemburg. Slutresultatet skrivs 5-0 till Portugal och målen gjordes av Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo, där den sistnämnde stod för ett hattrick.

3-0 målet kom sedan från Fernandes som säkert kunde skjuta in bollen i målvaktens bortre hörn efter att ha mottagit en pass långt ner i Luxemburgs straffområde. Fernandes fick spela 80 minuter innan han ersattes av Gonzalo Guedes och Cristiano Ronaldo fick spela hela matchen.

Lindelöf tillbaka när Sverige segrade

Sverige tog ett stort grepp om förstaplatsen när man under kvällen slog Grekland med 2-0. Tillbaka i startelvan var den nyblivna pappan, och lagkaptenen Victor Lindelöf, och det resulterade i en vinst och en hållen nolla för Sverige.

Segern innebär att man tagit ett relativt stadigt grepp om förstaplatsen i gruppen. Närmast sig så har man Spanien, som är två poäng bakom.

Shaw från start när England kryssade

England fick nöja sig med ett kryss i kvällens match mot Ungern. Slutresultatet blev 1-1, som borde vara en besvikelse för ett England som ställde upp med en relativt start elva.

För Uniteds del så var Luke Shaw den enda spelaren som var involverad i matchen, och det blev 90 minuter för honom. På bänken fanns Jadon Sancho, som också fick se hela matchen därifrån och Jesse Lingard, som spelade mot Andorra var inte ens med i truppen.

McTominay från start när Skottland vann

Scott McTominay fick spela hela matchen när Skottland slog Färöarna efter ett sent vinstmål av Lyndon Dykes. Det var viktiga tre poäng för Skottland, som har tagit ett stadigt grepp om andraplatsen, fyra poäng före Israel.

Res med oss till Manchester!