Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Durham - Manchester United
Inte läge att underskatta

Manchester United gör idag entré i FA Women’s League Cup, vilket kort och gott är ligacupen, och gör så mot Durham uppe i nordöstra delen av landet. 

Durham spelar för närvarande i FA Women’s Championship, motsvarande andradivisionen. Det är alltså ett steg under United, och således torde oddsen vara på bortalagets sida.

Manchester Uniteds lag

Durhams lag

Förutsättningarna

Det är förhållandevis ganska enkla förutsättningar i ligacupen. Gruppspelet inleds ikväll för Uniteds del, där man utöver Durham har att möta Leicester, Everton, och Manchester City.

I turneringen gäller endast enkelmöten och från alla grupper utom en går bara gruppettan vidare. Den bästa tvåan (baserat på poäng per match) tar sig också vidare.

Värt att nämna är också att vid oavgjort efter ordinarie tid går matchen till straffar. Vinnaren där belönas med en bonuspoäng (1+1).

Gällande läget i laget saknas Martha Thomas och Kirsty Smith. Marc Skinner har dock sagt att det kan bli några förändringar att vänta i startelvan.

“Det vi kommer göra är att spela med de som gjort sig förtjänta av det. En stor möjlighet att visa upp sina kvaliteter ute på planen,” sa Skinner till klubbens hemsida.

Den nye tränaren betonade också vikten av att inte underskatta dagens motstånd, trots divisionsskillnaden.

“Det är tydligt att vi har en tuff grupp med Manchester City, Everton, och Leicester, men för all del även Durham.”

Tidigare möten

Lagen har mötts en gång tidigare, vilket var i samma turnering. Den gången vann United med 1-0 efter mål av Mollie Green.

Teve

Matchen visas på MUTV med sändningsstart 19.45 och avspark 20.00.