Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bekräftat
Wan-Bissakas avstängning hävs – tillgänglig mot Atalanta

Manchester United har under fredagseftermiddagen bekräftat att Aaron Wan-Bissakas avstängning i Champions League förkortas med en match. Detta står klart efter att man skickat in en överklagan till Uefa och nu alltså fått rätt i ärendet. 

Det var i säsongens första Champions League mot schweiziska Young Boys som Uniteds högerback åkte på ett rött kort, vilket tvingade United att spela med tio man i en dryg timme. Matchen förlorade man dessutom med 2-1 och europaäventyret började på sämsta tänkbara vis.

Wan-Bissaka åkte ut till följd av en vårdslös tackling, där han i stället för bollen träffade en motspelares ankel med dobbarna före.

Domen från Uefas disciplinnämnd blev en två matchers lång avstängning, vilket United ansåg vara för omfattande. Klubben skickade därför in en överklagan om att förkorta den och har nu fått rätt i frågan.

Detta innebär att Wan-Bissaka är tillgänglig för spel mot Atalanta på onsdag nästa vecka. Matchen mot Villarreal i slutet av september missade han emellertid, då Diogo Dalot ersatte på högerbacksplatsen.

Nedan har Times-journalisten Paul Hirst tagit fram beslutet från Uefa på pränt.