Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitednyheter
Uppgifter: United överväger att sparka Solskjaer

Som ett brev på posten efter eländet mot Liverpool börjar det nu trilla in allt fler rapporter om Ole Gunnar Solskjaers framtid. Flera större brittiska tidningar kommer under måndagen med tämligen samstämmiga uppgifter där summa summarum är att United-tränarens jobb hänger löst.

Efter gårdagens katastrofinsats på Old Trafford har kritiken mot Ole Gunnar Solskjaer skjutit i höjden. Inte helt oväntat har media nu vässat pennorna. Bland annat menar Manchester Evening News, lokaltidningen i staden, att ”United överväger att sparka Solskjaer”.

Minskat förtroende i spelartruppen

Paul Hirst på The Times är en av de mest trovärdiga journalisterna när det kommer till Manchester United. Han menar att spelare i truppen nu börjar tappar sitt förtroende för Ole Gunnar Solskjaer och den övriga tränarstaben. Bland annat säger Hirst att flera spelare gillar Solskjaer på ett personligt plan, men att de inte tycker att han har ett tillräckligt taktiskt kunnande för att kunna mäta sig med de bästa tränarna i ligan.

Den assisterande tränaren Kieran McKenna, som ofta är den som håller i träningspassen på planen, får dessutom en del kritik. Bland annat för att han lämnar spelarna ”oinspirerade” med sina metoder, enligt Hirst.

Borta på ESPN hävdar tidningens främsta journalist, Mark Ogden, även han att truppens tillit tynar bort. Detta på grund av taktiska skäl likväl som hans matchuttagningar och oförmåga att hantera Cristiano Ronaldos och Mason Greenwoods bristande samspel.

Ledningen ställer in möten – ska diskutera tränarfrågan

Jamie Jackson på ansedda The Guardian menar att Uniteds managing director, Richard Arnold, ska ha ställt in alla dagens möten för att hålla samtal med delägaren Joel Glazer om den rådande situationen.

Fabrizio Romano, som av många kallas för ”transfergurun”, har givetvis även han kommit med en uppdatering. Hans uppgifter stämmer överens med Jamie Jacksons, kort och gott. Romano avslutar med att berätta att samtalen om Solskjaers framtid fortfarande pågår och att inget beslut ännu är taget.

Överväger att ge Solskjaer foten

Vid 16-tiden kom en i sammanhanget större uppdatering från lokaltidningen Manchester Evening News. Både tidningen och reportern i fråga (Samuel Luckhurst) går att ifrågasätta – men de brukar sällan ta den här typen av uppgifter helt från tomma intet.

Vad är uppgifterna i fråga, då? Jo, Luckhurst menar nämligen att ”United överväger att sparka Solskjaer”.

Luckhurst menar att klubbledningen nu tar sig en ordentlig funderare på huruvida Solskjaer bör sparkas innan den kommande matchen mot Tottenham till helgen. Klubben lämnar inga som helst svar när tidningen försöker ta kontakt om uppgifterna, vilket så klart var väntat.

Conte hetaste spåret på ersättare

Den tidigare Chelsea- och Inter-tränaren Antonio Conte ryktas för tillfället vara den hetaste kandidaten till att ersätta Solskjaer, om norrmannen slutligen skulle få sparken. Italienaren sägs vara öppen för att diskutera jobbet, menar The Guardians reportrar Jamie Jackson och Fabrizio Romano.