Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Dagens presskonferens / Tottenham sparkar Espirito Santo / Turner tillbaka

I veckans första nyhetssvep tar vi en titt på vad Ole Gunnar Solskjaer sagt på presskonferensen inför morgondagens Champions League-möte med Atalanta på bortaplan. Tillsammans med norrmannen fanns även Bruno Fernandes.

I övrigt noteras också att Tottenham Hotspur gjort sig av med Nuno Espirito Santo.

Solskjaer: ”Jag har alltid uppskattat kritik”

Till följd av att Tottenham sparkade Nuno Espirito Santo under måndagen fick Solskjaer, som också är under hård press, ställa sig till att många vill se honom avsatt och hur han ser på kritiken som uppstått.

  • Solskjaer svarar att kritik kan få en att tvivla på sig själv eller bli starkare. ”Jag har alltid uppskattat kritik. Bara fortsätt [kritisera]. Det är lugnt. Journalister, tyckare, experter, vi har alla olika jobb,” säger norrmannen.
  • På ämnet Espirito Santo menade Unitedmanagern att det är aldrig är kul att se en kollega förlora sitt jobb. Vidare säger Solskjaer att han inte känner till situationen i Tottenham och upprepar återigen att det aldrig är kul.
  • Angående uttagning till morgondagens match är den det enda som är i fokus just nu. Några tankar på Manchester City till helgen tas inte i beaktning när elvan till imorgon ska tas ut.
  • Status på spelartruppen tyckte Solskjaer såg bra ut under morgonens träning. Han medger emellertid att det uppstod några känningar hos vissa men inget som ska vara någon fara.
  • Med Paul Pogba tillgänglig imorgon (avstängd i ligan) anser norrmannen att det finns fler alternativ att välja mellan i uttagningen. ”Med Pogba tillbaka kan vi skapa ytterligare bekymmer för Atalanta. 
  • Någon insyn vad gäller formation kommer inte ges från managern. Kommer Solskjaer fortsätta med 3-5-2, som blev en lyckoträff mot Tottenham? ”Jag kan inte ge er planen eller taktiken men vi har en trupp som gör att vi kan variera olika spelsätt. Man kan sätta ut vilken taktik eller system som helst, men i lördags var det upp till spelarna och hur de tog sig an sina roller som var avgörande.”
  • Gällande Atalanta säger norrmannen de har ett unikt sätt att spela på och kommer tro på det de gör. Precis som att United gör små justeringar för att försöka vinna gör även Atalanta det. Man försöker alltid orsaka problem för sin motståndare. De spelar med energi och högt tempo. Kan förstå varför en del vill likställa dem med en del engelska lag.

Bruno Fernandes fick sedan frågan hur det kändes att i lördags spela bakom två centrala anfallare i form av Cristiano Ronaldo och Edinson Cavani.

  • 27-åringen svarade att det finns så pass mycket kvalitet och att det inte spelar så stor roll vem eller vilka som spelar framför. Alla kan göra mål på så många olika sätt.
  • Portugisen tycker att man fortsatt har samma tro på det man gör i gruppen, trots storförlusten mot Liverpool. ”Den matchen ligger i det förflutna. Vi gjorde en bra match mot Tottenham och nu ligger fokus på Atalanta.” 

Tottenham sparkar Espirito Santo

Ämnet har alltså redan berörts, men som brukligt när motståndarlags tränare lämnar sin post väljer vi att uppmärksamma det med en egen rubrik.

Tottenham blev den andra klubben att sparka sin tränare den här säsongen. Watford var föga förvånande först ut med att avsätta sin tränare i Xisco Munoz.

Antonio Conte nämns som trolig ersättare.

Turner tillbaka på mattan

Damernas mittback Millie Turner har varit skadad i över en månads tid men är nu äntligen tillbaka i träning.

Turner skadade sig mot Leicester i inledningen av säsongen.