Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hej Atalanta!

Två korta dagars njutning är till ända, ikväll kastas vi till lejonen igen. Med allt som varit de senaste två veckorna känner jag mig nödgad att nämna Tottenham och Conte, även om det väl egentligen inte har mer än en ytterst indirekt koppling till oss. Jag har ända sedan ryktena om Oles avgång/avsked, och det i så fall kommande tillsättandet av Conte, varit emot det. Hade planer på att skriva ett längre inlägg om saken ifall det skulle bli aktuellt, men nu befriade Spurs mig från både den bördan och att behöva följa mitt lag lett av Antonio Conte. Så istället får jag förmånen att fatta mig kort. Jag känner, som ni redan vet, att Solskjær inte kommer ta United mycket längre än såhär. Uteblivna titlar till trots tycker jag han gjort ett bra jobb på många sätt, både med truppen och organisationen i klubben, men min känsla är att nu är vägs ände nådd. Inga hard feeling, älskar Solskjær och kommer alltid hålla honom som en av våra största legender i klubben, inget snack om det, men jag tror det är dags för en ny röst att jobba vidare med hans bygge för att ta oss till nästa nivå. Rätt person för denna uppgift är inte Conte, det är jag tämligen säker på. Vi behöver inte gå in på det fotbollsmässiga, det är Tottenhams problem nu, och den främsta anledningen som jag ser det är inte att han inte skulle vara bra nog. Han är bara inte rätt för oss. Vem vet, han hade kanske vunnit oss en ligatitel eller två. Jag tvivlar på det, men det är ju också meningslöst att spekulera i. Lika hjärndött som när Ole-hatarna kommer med sitt trötta “med Pochettino hade vi vunnit ligan nu”. NEJ, det finns det absolut ingenting som talar för, och det är dessutom helt omöjligt att bevisa, så att slänga sig med sådana statements är bara meningslöst. Jag kan ju däremot förstå de fans som lockas av det kortsiktiga, särskilt efter såhär lång tid. Till våren har det gått nio år sedan vi kasserade vår senaste ligatitel, tro fan folk börjar tröttna. Jag köper det, men samtidigt känner jag att dessa tre år med Ole skulle vara totalt bortkastade om vi tar in en kortsiktig tränare som endast har för avsikt att stanna någon enstaka säsong eller två, vilket Conte hade gjort. Jag tror det är av yttersta vikt att vi fortsätter det långsiktiga arbetet Ole påbörjade, även om han kanske inte kommer få så lång tid som han helst ville ha.

Och förstå mig nu rätt, när jag säger långsiktigt så menar jag fyra, kanske max fem år, för det är vad man får i fotbollen idag, och verkligen knappt ens det. För oavsett när det blir dags för Solskjær att lämna (detta blir hans sista säsong är jag säker på) kommer nästa tränare stå där med en anfallsduo som är 500 år gammal och ett fortsatt obefintligt innermittfält. Och jag för min del väntar gärna en extra säsong eller två, om det innebär att man fortsätter ha framtiden i åtanke och värva ansvarsfullt och med kvalitet. Vilket jag för övrigt tycker Solskjær är den enda som gjort sedan Fergie köpte Van Persie, typ. Så därav tyckte jag att det var lite roligt att när till och med vissa av våra egna “fans” hoppades på att vi skulle förlora för att Ole skulle få sparken efter “El Sackio”, så tar vi istället säsongens kanske mest övertygande trepoängare, som sedan leder till att Nuno får kicken från Spurs, som ersätter honom med.. CONTE. Fotboll ibland alltså. Hysteriskt. Nåväl, nog om det. Jag får väl äta upp detta när United kickar Ole i samma veva som PSG sparkar Pochettino.. Förr eller senare står vi där med honom, sanna mina ord.

Kvällen framför oss då. Atalanta borta, ingen lätt uppgift. Tror alla som såg matchen senast, trots vändningen, är införstådda med att detta inte kommer bli enkelt. Och samtidigt som vi egentligen bara är en dålig kväll bort från att helt plötsligt ligga trea i gruppen så har vi City som väntar till helgen, och därmed inte mycket utrymme till vila för alltför många spelare. Jag tror vi kan köra på samma formation som senast, främst för att hålla lite kontinuitet då jag tror Ole ser ett ännu större behov av en tät defensiv mot City på lördag än ikväll. Detta beroende på om han litar tillräckligt på Bailly ska tilläggas, då Lindelöf uppges vara skadad och inte finns med i truppen. Svårt att säga men oavsett kan det vara nyttigt att spela med en mer defensiv uppställning, för som vi såg senast är Atalanta ett lag som sällan går mållösa från matcher.

Jag har som sagt inget emot fembackslinje i sig, tror det kan vara nyttigt att använda då och då eftersom vårt innermittfält är så extremt svagt, men i längden tycker jag vi har för dåliga wingbacks för att det ska ge oss något även i anfallsväg. Shaw har en skitsäsong, Telles är inte speciellt bra och Wan-Bissaka är helt enkelt inte den typen. Inte så dålig offensivt som många vill få det att låta, men inte tillräckligt bra för att spela på kanten i en 5-3-2/3-5-2 eller vad man vill kalla det. På sikt i alla fall. Ikväll är det dock möjligt att vi kör vidare på samma linje, och jag måste säga att även om matchen mot Spurs, trots ett bra resultat, lämnade ett par saker att önska så tycker jag ändå att laget för första gången denna säsong såg ganska välcoachat ut. Lite oväntat, men samtidigt glädjande.

Bara att smida medan järnet är varmt säger jag. GGMU.