Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ingen Conte i United / Han dömer derbyt / Unitedfans attackerade

Tisdagens nyhetssvep är här och den absolut största nyheten är att Antonio Conte inte längre är en tänkbar ersättare till Ole Gunnar Solskjaer. Utöver det har några Unitedfans attackerats i Bergamo och så står Anthony Elanga i fokus efter ett negativt besked från Uefa. Det och mycket mer..

Conte tar över Tottenham

Italienaren återvänder till Premier League. Men det blir inte som tränare för Manchester United. Istället blir det i Tottenham Hotspur för Antonio Conte som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023.

Nuno Espirito Santo fick sparken igår och Spurs agerade snabbt. Till skillnad från en del andra klubbar i den engelska högstaligan.

Michael Oliver dömer derbyt

Det blir Michael Oliver som får döma derbyt mot Manchester city på lördag, det meddelar Premier League under tisdagseftermiddagen.

Senast Oliver dömde United var i 1–1 matchen mot Everton på Old Trafford den 2 oktober.

Elanga uttagen till U21-landslaget

Ingen större skräll här inte. Sveriges U21-förbundskapten Poya Asbaghi har tagit ut Anthony Elanga till de uppkommande matcherna mot Bosnien och Irland.

Svenska Fotbollförbundet överklagar

Dessutom meddelar det Svenska Fotbollförbundet att de överklagar Uefas beslut att lägga ner utredningen kring de rasistiska påhopp Anthony Elanga ska ha utsatts för under en match mot Italiens U21-landslag i oktober.

Jag är såklart väldigt besviken, jag vet vad jag hört och vad som hände. Jag hoppas att överklagan kan leda till något. Jag är tacksam över stödet jag fått från mina lagkamrater och förbundet.

Anthony Elanga

Även Manchester United skriver att de är besvikna med Uefas beslut och kommer stötta Elanga i detta ärende.

Unitedfans attackerade i Bergamo

Enligt Jamie Jackson, journalist på The Guardian så attackerades ett antal supportrar i Bergamo under söndagskvällen.

Enligt Jackson är klubben medveten om incidenten och arbetar nu med den lokala polisen för att säkerställa att matchen kan spelas under säkra omständigheter.

Connor Stanley återvänder

Den 19-årige yttern lånades i april ut till Atlanta United 2. Klubbens reservlag som spelar i USA:s andraliga. Stanley har där noterats för ett mål och tre assist på 27 matcher.

Nu meddelar klubben att Stanley kommer att återvända till United den 30 november då hans låneavtal löper ut. Klubben hade en köpoption på yttern men den kommer inte att användas.