Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Chong långtidsskadad / Maguire skyndades tillbaka för snabbt / Ronaldo månadens spelare

Dagens nyhetssvep består av en blandad kompott. Bland annat har en formtoppad Tahith Chong tvingats till operation medan vi möjligen får en delförklaring till Harry Maguires svaga prestationer.

Chong långtidsskadad – återvänder till United

Tahith Chong har stått för flera vassa insatser för Birmingham City i Championship under inledningen av säsongen. Dessvärre har nu olyckan framme för Uniteds unga yttermittfältare. Efter en ljumskskada av det tuffare slaget har Chong nu opererats och väntas bli borta i 4–5 månader, enligt Uniteds officiella kanaler.

Birminghams tränare, Lee Bowyer, var allt annat än glad över beskedet.

”Det är en massiv förlust. Alla vet hur han (Chong) har varit sedan han kom hit. Han har varit en massiv spelare för oss. Så det är svårt att ta men det viktigaste nu för Tahith är att han får till sin rehabilitering rätt, vilket han kommer få.

”Han kommer åka tillbaka till Manchester United nu och de kommer se efter honom. Han har varit väldigt bra här, vi kommer definitivt att sakna honom”, säger han.

Maguire skyndades tillbaka av Solskjaer

Ansedda James Ducker, på The Telegraph, har publicerat en artikel där han redogör för United-kaptenen Harry Maguires situation. Mittbacken har varit helt ur slag de senaste matcherna och har med det fått utstå hård kritik. James Ducker menar att Solskjaers val att skynda tillbaka Maguire har varit en del av förklaringen.

Bland annat skriver Ducker att Maguire var mellan sju och tio dagar ifrån att vara matchredo när han spelade borta mot Leicester förra månaden. ”Välplacerade källor” ska ha menat att Maguire borde ha vilat både mot Leicester och Atalanta några dagar senare.

Ronaldo månadens spelare

För andra månaden i rad har Cristiano Ronaldo utsetts till månadens bästa spelare i Uniteds egna omröstning.

Emery nekar Newcastle

Uniteds motståndare i CL-gruppspelet, Villarreal, behåller sin tränare Unai Emery efter att 50-åringen officiellt har nekat ett anbud från Newcastle som vill storsatsa efter ägarbytet.

Lindelöf uttagen till landslaget – trots skada

Victor Lindelöf missade Uniteds 2–2-möte med Atalanta efter att ha ådragit sig en smäll under träning. Mittbacken har däremot tagits ut till den svenska VM-kvaltruppen, vilket tyder på att skadan inte verkar vara särskilt allvarlig.

Kovar i polsk U21-trupp

Matej Kovar har tagits ut i den senaste polska U21-truppen. Under kommande samling väntar möten med England och Slovenien.

Svidersky i Slovakiens U21-trupp

Ytterligare en ungdomsspelare från United, i form av Martin Svidersky, ska ut på landslagsuppdrag nästa vecka. Detta för Slovakiens U21-lag.