Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Atalanta - Manchester United 2–2
Räddade av en viss portugis

Ytterligare en match i Champions League, ytterligare en svag prestation. Det krävdes återigen att en viss portugis måste kliva fram på egen hand och rädda en poäng. Det har fungerat ganska bra hittills men det finns inte en chans att det kommer hålla i längden. En poäng är godkänt. Insatsen? Den är underkänd. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Lagets bästa spelare bjöd Atalanta på 1-0 efter ett svagt agerande. Det skottet måste han ta. Har utöver det inte mycket att göra men för att få godkänt får man inte göra sådana misstag.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Får godkänt till sist. Snäppet sämre än Bailly men förtjänar ändå godkänt. Bättre än sin ytterbackskollega och bidrar mer både offensivt och defensivt just nu. Får ofta för mycket kritik för sin offensiv men där har han utvecklats. Förtjänar beröm.

Eric Bailly: 6,5

Tveksamt agerande vid 2-1 målet men var överlag den bästa spelaren i försvaret. Flera viktiga brytningar och spelade på det där sättet som bara Eric Bailly kan göra. Inger inte alltid den tryggheten en mittback ska göra men räddar det ikväll med ett par viktiga ingripanden.

Raphaël Varane: 5,5

(Ut 38′) Hade ingen jättelyckad första halvlek innan han tyvärr fick kliva av med en skada.(Måste vara förra skadan som gick upp?) United var virriga rent allmänt första halvlek och det är så klart inte bara Varanes fel. Men godkänt, det får han inte.

Harry Maguire: 3,5

Klappusel insats. Såg virrig ut direkt från start och det blev egentligen bara värre och värre ju längre matchen gick. Inte ett rätt under 90 minuter. Upphäver offsiden på Atalantas ledningsmål och sprider allt annat än lugn runtomkring sig.

Ser inte ut som samma spelare som under förra säsongen. Sämst på plan, med ganska god marginal. Och då var ändå Pogba väldigt dålig.

Luke Shaw: 5

Kräftgången fortsätter för engelsmannen. Ser inte ut som samma spelare som under förra säsongen och sommarens EM. Svajig både offensivt och defensivt. Uniteds defensiva vänsterkant ser allt annat än trygg ut.

Paul Pogba: 4

(Ut 69′) Ja du, Paul. Det här var inte bra. Det var faktiskt väldigt, väldigt dåligt. Inte ett rätt från start till det att han blev utbytt. Höll på att ge bort ett mål i den första halvleken och hade mer bolltapp än vad som går att räkna på båda händerna. Rättvist utbytt.

Scott McTominay: 5

(Ut 87′) Skulle blivit utbytt tidigare. Tog ett tidigt gult kort i den andra halvleken och hade/borde kanske varit utvisad bara någon minut därefter. Alldeles för virrig med boll, hjälptes inte av att spela bredvid en för dagen usel Paul Pogba.

Bruno Fernandes: 6

(Ut 87′) 1 assist. Är som vanligt en av få som faktiskt försöker skapa något. Otrolig assist till 1-1 målet och hade ett par fyndiga instick som hade kunnat leda till mer. Men han kan så klart mycket bättre han också. Godkänd insats ändå.

Cristiano Ronaldo: 8

2 mål. Den enda anledningen till att United faktiskt kan ta sig vidare från gruppspelet stavas Cristiano Ronaldo. Räddar återigen laget i en match där en förlust inte alls varit oförtjänt. Två mycket fina mål och har den där unika egenskapen att alltid leverera när pressen är som tuffast. Det ska han ha beröm för.

Marcus Rashford: 4,5

(Ut 69′) På gränsen till usel insats från Rashford ikväll tyvärr. Kan inte komma på en sak han gjorde bra eller som stack ut vilket väl egentligen säger det mesta. Rättvist utbytt.

Mason Greenwood: 5,5

(In  38′) 1 assist. Kommer in tidigt men bidrar i stort sett inte med någonting. Lyckosam assist till Ronaldos 2-2 mål som höjer betyget från en 5 till 5,5. Kan så mycket, mycket bättre. Förväntar mig mer.

Edinson Cavani: N/A

(In 69′) Spelade för kort tid för att betygsättas.

Nemanja Matic: N/A

(In 69′) Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: N/A

(In 87′) Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jadon Sancho: N/A

(In 87′) Spelade för kort tid för att betygsättas.