Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Solskjaer väntas bli kvar / Ståplats på Old Trafford / Rashford lämnar återbud

I dagens nyhetssvep kan vi bland annat rapportera om att Ole Gunnar Solskjaer väntas bli kvar som United-tränare över uppehållet. Dessutom har Marcus Rashford lämnat återbud till landslaget – medan Luke Shaw är osäker. I övrigt är ståplats tillbaka på läktaren samtidigt som Anthony Elanga har nominerats till ett pris.

Solskjaer väntas coacha laget mot Watford

Som väntat har rapporterna om Ole Gunnar Solskjaers framtid tagit fart igen efter den urusla insatsen mot Manchester City. Jamie Jackson på The Guardian menar att United-tränaren väntas coacha laget även i mötet med Watford, som är den första matchen efter uppehållet.

Jackson hävdar däremot att det också kan svänga snabbt då han tillägger att ”det finns en känsla av att Glazer (Joel) fortfarande kan välja att plocka bort honom (Solskjaer) inom de kommande dagarna”.

Även trovärdiga David Ornstein, på The Athletic, menar att det inte finns några signaler från United att ett tränarskifte är på gång.

Ståplats på Old Trafford från årsskiftet

Idag kom ett för många efterlängtat besked. Ståplats är tillbaka på Old Trafford. Från och med årsskiftet kommer fem klubbar inom den engelska fotbollen att tillåtas testa så kallade ”safe-standings”. Förutom Manchester United kommer Tottenham, Chelsea, Manchester City och Cardiff vara en del av testet.

Rashford lämnar återbud – Shaw osäker

Marcus Rashford kunde inte träna med laget mellan Atalanta- och City-matcherna, men var sedan i tillräckligt slag för att kunna hoppa in i derbyt. Nu har United meddelat via sina officiella kanaler att yttermittfältaren lämnar återbud till landslagssamlingen med England för att få bukt med problemen.

Även Luke Shaw togs ut till den engelska landslagstruppen – men kan nu också tvingas lämna återbud. Detta sedan huvudskadan som han ådrog sig i derbyt måste övervakas och analyseras.

Elanga nominerad till pris

Uniteds svenske ungdomsspelare, Anthony Elanga, har nominerats till priset som månadens spelare i PL2 (U23-serien). Forwarden är en av sju som har möjlighet att tilldelas priset efter att ha stått för två mål och en assist under sina fyra matcher i oktober.

Aston Villa sparkar Smith

Uniteds PL-konkurrent Aston Villa har beslutat sig för att göra sig av med sin tränare – precis som Norwich gjorde i förrgår. Dean Smith ska nu ersättas under landslagsuppehållet efter att Birmingham-laget inlett säsongen tungt och parkerar på en 16:e plats i tabellen.