Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Dagens landskamper
Kalldusch för Elanga och inget Elfenbens-VM

Det mest intressanta i landslagsväg under kvällen var hur det skulle gå för det svenska U21-landslaget, med Anthony Elanga i spetsen. När 90 minuter plus tillägg hade spelats mot Irland var det dock inte tal om några glada miner. 

I övrigt spelade Eric Bailly från start när hans Elfenbenskusten VM-kvalade mot Kamerun. Något VM blir det dock inte för Unitedmittbacken.

Blytung förlust för det svenska U21-landslaget

Det svenska U21-landslaget har gått bra i EM-kvalet och leder i skrivande stund sin grupp framför lag som Italien och Irland. Man gör det dock med fler spelade matcher än bägge de nämnda lagen, och tack vare irländsk seger mot svenskarna idag, har man inte längre förstaplatsen i egna händer.

Sverige hade i mångt och mycket en jobbig match mot Irland, vilket också gällde lagets stora stjärna i form av Anthony Elanga. Unitedspelaren hade svårt att komma till farliga lägen under kvällen och det enda som egentligen är värt att nämna kring 19-åringen var hans rop på straff i första halvlek. Domarens sympatier fick han dock inte.

Det var ett Sverige som trots allt gick för segern, men ju längre andra halvlek gick handlade det till slut om att försöka rädda ett kryss.

I matchens, bokstavligen, sista spark, när klockan hade tickat upp mot de två stopptidsminuter som var aviserade, spräckte till slut Irland nollan och Sverige åkte på kallduscharnas kalldusch.

Nästa match för det svenska U21-landslaget är inte förrän i slutet av mars, då de återigen är Irland som står för motståndet. Då på svensk mark.

Inget VM för Bailly (och Amad)

Elfenbenskusten, med Eric Bailly från start, förlorade kvällens VM-kvalmatch mot Kamerun och slutar i och med det två i sin grupp. Det innebär att nationen missar det andra världsmästerskapet i följd.

Det i sin tur innebär att varken Bailly eller Amad kommer få lira VM nästa år. Den sistnämnde fanns inte med i den ivorianska landslagstruppen under den här samlingen.

Garner från start i engelsk förlust

Unitedmittfältaren James Garner, som till vardags befinner på lån i Nottingham Forest, gjorde 77 minuter när Englands U21-landslag förlorade en träningsmatch mot Georgien tidigare under tisdagen.

Kovars Tjeckien kryssade mot Slovenien

Matej Kovar fanns från start mellan stolparna för sitt Tjeckien när man EM-kvalade mot Slovenien under kvällen. Unitedmålvakten fick släppa en boll förbi sig, men fick också se sitt lag göra ett mål. Matchen slutade alltså 1-1.

Gruppen toppas av Tjeckien på 13 poäng.

Nämnvärt är också att det var ett svenskt team som dömde matchen, med Bojan Pandzic som huvuddomare och Kaspar Sjöberg som fjärdedomare.

Inte idag

I gårdagens landslagsuppdatering stod Dylan Levitt (Wales), Martin Svidersky (Slovakien U21), och Shola Shoretire (England U19) med i programmet till idag, men ingen av dessa fanns med i sin respektive landslagstrupp under tisdagen.