Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vi kör igen!

Landslagsuppehållet är för denna gång över, och cirkusen som är Manchester United, fortsätter igen. Och trots att ligan stått stilla så har ryktena som omger klubben fortsatt att cirkulera. Det pratas i vanlig ordning om eventuella ersättare till Ole, om krismöten och om Ronaldos missnöje. Att det som för någon dag sedan läckte ut om att klubben vill/kommer att sparka Ole “at some point” bekräftar verkligen bara graden av idioti och inkompetens vår ledning ligger inne med. Man underminerar alltså tränaren totalt genom att låta det läcka ut i pressen att man inte har förtroende för honom eller hans vision, men väljer ändå att behålla honom? Som sagt, jag tror det vore bäst ifall Ole och United gick skilda vägar nu, men den här typen av respektlösa agerande önskar jag inte någon. Det sägs att Woodward ska ha sagt att han inte vill att hans sista gärning som fancypants useless chairman ska vara att ge en klubblegendar sparken. Newsflash Ed, men vi hatar dig oavsett, så vill du för en gångs skull göra något bra för United så är detta din sista chans. Jävla nolla. Det verkar dessutom också stämma att man haft ett möte med Solskjær och ett par av de äldre/viktigare spelarna där man försökt lösa den pågående krisen. Ordet inifrån är fortfarande att spelarna fortfarande i stor utsträckning tycker om att spela för Solskjær, men det börjar med handen på hjärtat kännas mer och mer urholkat. Av allt att döma är till exempel Ronaldo sur på det rådande läget.

Huruvida ryktena om ny manager stämmer verkar alltså oklart, då man inte bestämt sig för om man ska sparka Solskjær eller inte, men flera namn på potentiella ersättare fortsätter att florera. Och ärligt talat känns det väl ganska bra att man ÄNTLIGEN förbereder sig på alla eventualiteter, det borde man gjort för längesedan oavsett, men i vanlig puckad ordning vet vår styrelse inte ett smack om hur man driver en fotbollsklubb. Nu har det dock börjat pratas en del verkar det som, men det ser hyggligt illa ut att göra sådant i offentligheten. Vi ska inte fördjupa oss alltför mycket i det nu, men kort sagt verkar det vara Zinedine Zidane och Brendan Rodgers som är de två hetaste kandidaterna. Känner mest, 1) varför skulle Zidane ens vilja komma till oss? Och 2) varför skulle vi vilja sänka oss så pass att vi signar Brendan Rodgers? Nej tack. Argumenterar gärna vidare en annan gång om varför Rodgers skulle vara ett skräpigt alternativ, ifall någon känner att behovet finns, men nu är det dags att noja lite över Watford.

Tveklöst jäkligt viktiga poäng som står på spel idag. Med lite flyt i de andra matcherna kan vi, sjukt nog, ligga så lite som sex poäng bakom de just nu ligatoppande Chelsea när denna omgång är klar. De möter David Brents (ursäktar, menar såklart Brendan Rodgers) Leicester, medan City spelar mot Everton, och Arsenal och Liverpool möter varandra. Extremt viktigt att vinna idag alltså. Eventuellt lämnar vi ändå inte sjätteplatsen, men vid vinst blir vi åtminstone inte totalt avsågade poängmässigt. Watford är dessutom i ganska usel form, och bortsett från att ha slagit Everton med 5-2 för ett par veckor sedan, har de inte mycket att hurra för.

Jag hoppas väldigt mycket att vi idag går tillbaka till vår 4-2-3-1-uppställning igen. Min gissade elva ser ni här, och jag har väl egentligen bara två reservationer. Den ena är att Telles möjligen skulle kunna ersätta Shaw om denne fortfarande inte känner sig helt kry, och den andra är att Greenwood möjligen spelar till höger där jag i nuläget placerat Sancho. Hade väl eventuellt kunnat se ett litet gästspel från Donny, men det sannolika är väl snarare att han ersätter Matic framåt slutet istället. Flertalet spelare (Pogba, Varane och McTominay för att nämna några) är borta så det är ett lite skadeskjutet United som beger sig till Vicarage Road idag, men känslan är väl att detta borde kunna gå bra ändå. Fan annars.

Kämpa på allihop, bättre tider kommer!