Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Arsenal 3-2
En portugisisk målafton

Manchester United tog en oerhört efterlängtad ligaseger mot Arsenal under torsdagskvällen och hakar i och med det på i kampen om Champions League-platserna. Sett till målskyttet blev det en portugisisk afton för United, och en av dessa spelare kvitterar dessutom ut högst betyg bland spelarna.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Märklig händelse vid första målet, som han uppenbarligen inte kunde göra något åt. Släpper visserligen in ytterligare ett mål men visar återigen hur bra han är och står för ett par svettiga räddningar.

Diogo Dalot: 6

En del skulle nog vilja ge portugisen ett högre betyg, men jag nöjer mig trots allt med ett godkänt. Emellanåt problem med kvicke Martinelli, men annars bra med i matchen från start till mål. Har förhoppningsvis raderat Villarreal-matchen helt och hållet ur minnet.

Victor Lindelöf: 7

Svensken var bäst i mittbackslåset, även om det var jämnt skägg. Lindelöf såg genomgående mer tajmad ut i allt han gjorde. Mycket kan så klart ändras med en ny manager, men svensken borde ha en startplats de kommande matcherna, baserat på att han är vår formstarkaste mittback just nu.

Harry Maguire: 6

Här var det stundtals lite otajmat, men på det stora hela skötte sig kaptenen bra. Har varit lite fram och tillbaka in i laget och inte fått någon kontinuitet direkt. Såg i alla fall tämligen bekväm ut med bollen och var bra i duellspelet.

Alex Telles: 6

Tycker brassen höjer sig ju fler matcher han får i benen. Försvarsspelet må inte alltid vara hans starkaste gren och han ligger faktiskt lite väl långt ifrån Martinelli vid 2-2-målet. Hans landsman fick lite väl mycket tid på sig att spela in bollen till Ödegaard. Framåt önskas mer från vänsterfoten. Men alltjämt en stabil insats.

Fred: 7

1 assist. I slutändan gjorde Fred fler bra saker än dåliga, och det väger över i positiv bemärkelse på betygsskalan. Var det någon situation han inte var inblandad i? Tror nästan inte det. Fin framspelning till Fernandes och straffixare i offensiv väg men i övrigt en aning spretig. Förhoppningsvis kan Rangnick få lite struktur på honom.

Scott McTominay: 6

Varnad. Krigar på i vanlig ordning men det händer sällan något konstruktivt runt skotten. Står sig bra i försvarsarbetet och närkamperna, men med bollen vid fötterna går det mesta antingen i sidled eller bakåt.

Jadon Sancho: 6

Poängproduktionen höll sig inte över tre matcher, men det är ändå en piggare Sancho vi ser för tillfället. Borde kanske sökt eget avslut på omställningen i slutet av matchen. Bygger sakta men säkert upp både form och självförtroende.

Bruno Fernandes: 6

Utbytt 90′. 1 mål . Ganska slätstruken match och inte så där synlig som han brukar vara. Dyker trots det upp och gör ett mål. Spelade med lite mindre risk igår? Behöver inte vara fel ibland.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 79′. 1 assist. Fint förarbete till Ronaldos första mål och därutöver ständigt hotande med sin fart och teknik. Fick emellertid inte ut så mycket slutprodukt av det igår.

Cristiano Ronaldo: 8

Utbytt 88′. 2 mål. Ronaldo gör det han alltid gör, nämligen mål. Igår var inget undantag. Tungan på vågen i de avgörande lägena och står utöver det för en bra (med hans mått mätt) arbetsinsats. Bäst i United.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 88′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.