Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen
Di’Shon Bernard visar framfötterna

Lånekollen gör bokslut för november med att konstatera att flera spelare får finna sig i att leva i stor ovisshet inför vintern. Managerbyten och nivåer som helt enkelt inte räcker till präglar månadens koll. 

Ole Gunnar Solskjaer har lämnat Manchester United. Det gör att diskussionen om vilka spelare som kan tänkas blomma upp och vilka som kan få en kämpigare vardag aktualiseras. Det samma får sägas gälla en del av Manchester Uniteds utlånade spelare. Managerbyten gör att förtroenden prövas men också att möjligheter ges.

Nathan Bishop, Mansfield

Nathan Bishop hör till de utlånade spelarna vars status inte förändrats nämnvärt under hösten. Han spelar fotboll på regelbunden basis, och han gör det ungefär lika bra eller dåligt (beroende på hur man vill se det) i ett lag som lär få kämpa för serieplatsen säsongen igenom. Mansfield har vunnit fyra av de sex matcher som förflutit sedan senaste lånekoll. Bishop har vaktat målet i samtliga och hållit en nolla. Mansfield har klättrat i seriesystemet och ligger på en 15:e plats inför december. Bishop lär behöva hålla fler nollor om man ska hålla den positionen.

Reece Devine, St Johnstone

I förra lånekollen konstaterade vi att Devine fastnat på bänken i Skottland. På de fem matcher som förflutit sedan dess har han fått totalt 59 minuter fördelat på två matcher, som högerytter. Varken positionen eller speltiden gynnar Devine just nu och frågan är fortsatt om han blir kvar så länge som den ursprungliga planen angav.

Will Fish, Stockport

14 september. Det var då Will Fish spelade tävlingsfotboll sist. Ynglingen har inte fått plats i Stockports matchtrupp sedan den 2 oktober och verkar inte alls falla nye managern Dave Challinor i smaken. Att skylla Fishs ringa speltid enbart på Challinor är dock att gå den enkla vägen. Stockport bytte manager 2 november och den krassa sanningen är troligen också att Fish helt enkelt inte håller nivån. Inte omöjligt med en vår i reservlaget.

Di’Shon Bernard, Hull

Om det fanns en skepsis kring huruvida Di’Shon Bernard skulle hålla måttet som utlånad till The Championship så kan vi börja sudda ut de farhågorna nu. Bernard utsågs till Hulls bäste spelare i oktober och har fortsatt leverera sedan dess. En starkt bidragande orsak till att Hull är uppe i fyra raka segrar och att man börjat lämna det absoluta bottenskiktet bakom sig. Knappelunda så att att Bernard är en framtida a-lagsspelare i United men han skapar förutsättningar för en framtida karriär.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Då var vi där igen. Ett managerbyte och en oviss framtid. Steven Gerrard har tagit över Aston Villa och Axel Tuanzebe har nött bänk så här långt. Spelade 90 minuter i Dean Smiths sista match men kan nu få rikta in sig på en tillvaro med betydligt mindre speltid. Det är inte direkt det han behöver, Axel.

Brandon Williams, Norwich

Vi tar det igen. Managerbyte och en oviss framtid, eller? Nja, kanske inte ändå. Dean Smith har tagit över Norwich och fått viss fart på kanariefåglarna. Williams har fått 90 minuter tre matcher i rad som vänsterback och Norwich har tagit sju poäng av nio möjliga. Hade näppeligen gjort det sämre än Luke Shaw har gjort det på sistone.

Ethan Laird, Swansea

Det må låta som ett eko från de tidigare lånekollarna, men oj så bra Ethan Laird är. Man ska ta Swansea och The Championship för vad det är, men Laird spelar fotboll match ut och match in som om han inte gjort annat på seniornivå. Walesarna är ett ojämnt gäng men man har sakta med säkert börjat masa sig uppåt i tabellen. Om populisten får tala i fallet Laird så borde han kallas tillbaka för att utmana Aaron Wan-Bissaka. Så dålig som den senare varit på sistone känns det inte som om Laird skulle göra bort sig.

Connor Stanley, Atlanta United

Återvänder efter sejouren på andra sidan Atlanten. Har fått spela en del boll sedan utlåningen i april, men det är å andra sidan i reservlagssammanhang. Borde rimligen släppas permanent.

Tahith Chong

Det känns som om man upprepat det här många gånger också, men det vill sig verkligen inte för Tahith Chong. Holländaren hade, som det kändes, hittat rätt i Birmingham och börjat nöta ihop till en hel, bra, säsong när olyckan så var framme. Chong drog en ljumske på träning i början på november och har återvänt till Carrington för rehabilitering. Det talas om en frånvaro på minst fyra månader, vilket förstås spolierar ytterligare en säsong. Tungt värre.

Facundo Pellistri, Alaves

Facundo Pellistri hade inledningsvis en höst i moll, men i takt med att speltiden ökat har också Alaves börjat klättra uppåt i tabellen i La Liga. Vilket exakt samband som finns här låter vi vara osagt, men Pellistri spelar fotboll och det är liksom huvudsaken. Gör aldrig 90 minuter men blandat inhopp med startplatser. Positivt.

Ethan Galbraith, Doncaster

Ethan Galbraith fick lämna misären i Nordirlands U21-landslag och kallades upp i a-landslaget i november. Väl där blev det bänken, men det får ändå ses som ett fall framåt för mittfältaren. I klubblaget fortsätter Galbraith att nöta på med tveksamma resultat. Doncaster har en seger på de åtta senaste och parkerar i det absoluta bottenskiktet i League One.

Dylan Levitt, Dundee United

När väl Levitt började få 90 minuter i ligan, ja då gick han också sönder. Missade mötet med Hearts i början av november efter vad som rapporterades var en “knock” och har inte synts till sedan dess.

Andreas Pereira, Flamengo

Andreas Pereira får sägas ha haft en både lyckad och mindre lyckad novembermånad. Det positiva? Pereira får bra med speltid och har stått för två mål från sin mittfältsposition i Flamengo som går bra i den brasilianska ligan. På minussidan? Ett misstag modell större från Pereira gjorde att Palmeiras kunde vinna Copa Libertadores. Pereira tappade, på ett smått oförklarligt sätt, boll i inledningen av förlängningen och Palmeiras kunde göra 2-1, något som också blev slutresultatet.

James Garner, Nottingham

Gjorde en mindre lyckad insats då Nottingham föll med 4-0 mot Fulham i slutet på oktober och bänkades därpå följande match. Fick därefter nöja sig med inhopp men har spelat 90 minuter i Nottinghams två senaste matcher. Frågan vi ställde oss sist var om Garner skulle få förtroendet i Nottingham efter tränarbytet. Det verkar han till viss del få, vilket skulle tyda på att han blir kvar säsongen ut.

D’Mani Mellor, Salford

D’Mani Mellor spelar inte fotboll i Salford. Punkt.