Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Crystal Palace
En välkommen nystart

Då var det äntligen dags för Ralf Rangnick att göra sin debut som tränare för Manchester United, och han får göra den på Old Trafford. Motståndet består utav Crystal Palace som i skrivande stund befinner sig på en tolfteplats i ligan.

Manchester United

United kommer senast från en oerhört viktig 3-2 seger mot Arsenal, och även om man nu har en ny tränare så vill man såklart försöka bygga vidare på det resultatet. Självklart finns det mycket att förbättra men det fanns också saker i torsdagens match som i perioder såg bra ut, till exempel presspelet.

På skadefronten så är fortfarande Raphaël Varane och Paul Pogba borta, men det går åt rätt håll i rehaben för båda fransmännen. Spelare som har en chans, men är tveksamma är Edinson Cavani som ådrog sig en muskelskada innan landslagsuppehållet och Luke Shaw, som fortsätter att återhämta sig efter sin huvudskada. Andra spelare som inte var tillgängliga mot Arsenal, och är tveksamma inför morgondagen är Aaron Wan-Bissaka, som har en handskada och Nemanja Matic som hade lite känningar i baksida lår. 

Detta kommer som sagt att vara Ralf Rangnicks första match och vanligtvis så brukar det vara svårt att förutspå någon laguppställning när man har en ny tränare vid rodret. Och det kommer säkert att vara det i framtiden. Men med tanke på att man bara har haft några enstaka dagar mellan torsdagens och morgondagens match så tror jag att startelvan och formationen kommer att se ganska familjär ut.

Får Anthony Martial chansen från start imorgon?

Om vi utgår från en 4-2-3-1:a som jag tror kommer att vara den formationen Rangnick kommer att använda så tror jag också att elvan kommer att se nästintill identisk ut som mot Arsenal.

I mål är det inga konstigheter utan där kommer David de Gea stå, och det är med all rätt. Spanjoren har varit en utav lagets bästa spelare denna säsongen och verkar ha självförtroendet på topp.

Det kommer att bli intressant och se hur Rangnick väljer att formera backlinjen. Diogo Dalot gjorde en mycket bra match i torsdags och med tanke på Wan-Bissakas skada och senaste form så kanske portugisen bör få förtroendet igen. Victor Lindelöf och Harry Maguire kommer med stor sannolikhet att bilda mittbackspar då de gjorde det bra mot Arsenal, och Alex Telles på vänsterkanten känns som det rimliga valet.

På mittfältet skulle vi kunna få se några förändringar, men det beror på hur mycket Rangnick vågar göra i sin första match. Fred tror jag dock sitter säkert, speciellt under Rangnick då hans egenskaper passar tyskens fotbollsfilosofi som handen i handsken. Scott McTominay bör enligt mig sitta löst då han inte direkt imponerat de senaste matcherna, och med en tränare som inte gillar bakåt och sidledspassningar så borde någon som van de Beek ha en bra chans att få starta.

På högerkanten år Sancho given, speciellt med tanke på hur bra han varit på sistone. I mitten blir det Bruno, men vänsterkanten bör enligt mig vara osäker. Marcus Rashford har inte sett ut som sig själv påsett tag, så kanske är det dags att ge Jesse Lingard en chans där.

I vanliga fall så skulle Cristiano Ronaldo starta på topp, och det tror jag fortfarande att han kommer. Dock finns det lite osäkerhet kring portugisen som fick utgå i slutet av matchen mot Arsenal.

Om inte Ronaldo kommer till start så bör Mason Greenwood få göra det istället. Dock vet vi inte exakt hur nära matchform han är efter att ha missat några matcher med covid-19. Ett annat alternativ är Anthony Martial. Där finns dock frågetecken kring hur bra fransmannen passar in i Rangnicks spelsystem.

Möjlig startelva:

Crystal Palace

Patrick Vieira och hans Crystal Palace befinner sig för tillfället på en tolfteplats i ligan där vinster mot Manchester City och Tottenham sticker ut. Man har även tagit poäng mot lag som Arsenal, Leicester och West Ham så det kommer inte att bli en enkel match imorgon. Formen är dock inte helt optimal för London-laget som på sina tre senaste matcher bara tagit en poäng.

På skadefronten ser det ganska optimistiskt ut. Man kommer dock, med största sannolikhet vara utan James McArthur och Nathan Ferguson. Även Joel Ward kommer att vara otillgänglig efter att ha dragit på sig för många gula kort. Tveksam är också den danska mittbacken Joachim Andersen som brottas med en lårskada.

Fransmannen kommer att behöva göra minst en ändring i startelvan jämför med matchen mot Leeds på grund av Wards avstängning. På grund av att detta kommer att vara lagets tredje match på åtta dagar så kan vi komma att få se lite fler ändringar utöver Ward.

I mål kommer Vincente Guaita stå. Vidare till backlinjen så tror jag att Martin Kelly kommer att starta som högerback. Om Andersen är frisk så tror jag att han kommer att starta, men det känns tveksamt vid detta laget. Därför tror jag att man kommer att fortsätta med Marc Guehi och James Tomkins som mittbackspar, och på vänsterkanten kommer med största sannolikhet Tyrick Mitchell få fortsatt förtroende.

Eftersom att Palace brukar spela en 4-3-3-formation så utgår jag från det här. Det tre mittfältarna tror jag kommer att bli Conor Gallagher, som har gjorde det riktigt bra än så länge med 4 mål och 3 assists. Utöver honom så tror jag att Cheikhou Kouyate och Luka Milivojevic också kommer att starta.

Framåt tror jag att man kommer att kunna ge United en del problem. Jag tror på en trio bestående utav den forne United-spelaren Wilfried Zaha, nyförvärvet Odsonne Edouard och belgaren Christian Benteke.

Möjlig startelva:

Historik

Lagen har mött varandra regelbundet under ett flertal år, men på sistone så har United haft det ganska svårt mot London-laget. Till exempel så har man bara två segrar på de fem senaste matcherna, och på hemmaplan har det faktiskt gått riktigt dåligt. De två senaste hemmamatcherna har båda slutat i förlust för United.

Visste ni att…

 • Senast man slog Crystal Palace på Old Trafford var i september 2017.
 • Crystal Palace har bara vunnit en bortamatch i ligan denna säsongen.

Matchinformation

Manchester United
Crystal Palace
Turnering: Premier League, omgång 15
Tid: Söndagen den 5 december 2021, 15.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Craig Pawson
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Cavani (muskelskada, inget datum)
 • Varane (hamstring, mitten december)
 • Pogba (skadad, januari)
 • Hannibal (landslag, mitten december)
 • Shoretire (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Matić (hamstring, liten chans)
 • Wan-Bissaka (hand)
 • Shaw (huvud, liten chans)
FORM
O2/11AtalantaBCL2-2
F6/11Man CityHPL0-2
F20/11WatfordBPL1-4
V23/11VillarrealBCL2-0
O28/11ChelseaBPL1-1
V2/12ArsenalHPL3-2

Crystal Palace

Skador och avstängningar:

 • Ward (avstängd, en match)
 • McArthur (lår, inget datum)
 • Ferguson (vad, inget datum)
Tveksamma:

 • Andersen (lår)
FORM
O23/10NewcastleHPL1-1
V30/10Man CityBPL2-0
V6/11WolvesHPL2-0
O20/11BurnleyBPL3-3
F27/11Aston VillaHPL1-2
F30/11Leeds UnitedBPL0-1

United mot C Palace

Totalt:5938-12-9108-53
Hemma:2921-3-556-19
Premier League:2417-5-244-13
SENASTE MÖTENA
F2019-08-24HPL1-2
V2020-07-16BPL2-0
F2020-09-19HPL1-3
O2021-03-03BPL0-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2017-09-30HPL4-0
O2018-11-24HPL0-0
F2019-08-24HPL1-2
F2020-09-19HPL1-3