Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Crystal Palace 1-0
Freds högerfot(!) löser uppgiften

Ralf Rangnicks första föreställning. Energi från start. Mer krampaktigt efter hand. Till slut fick vi ändå med oss tre viktiga poäng mot ett lag som försvarar bra. Utöver poängen tar vi med oss Freds högerfot, en hållen nolla, och Elangas säsongsdebut i Premier League. 

Hög energinivå från start

Helt klart kändes energinivån från start högre idag än på länge. Det berodde nog mer på den nya situationen än på några synliga taktiska förändringar. Spelet kändes överlag piggare på något sätt, rörelsemönstret, passningarna framåt i mitten, och löpningarna bakom i djupled. Rashford och Sancho vandrade ofta mot mitten i plan, och just Rashford oroade försvaret i Palace gång på gång. Ändå slutade första halvlek frustrerande nog mållös.

Summa summarum var dominansen total men avsluten få, och tajming i avgörande lägen saknades. Vi borde fått in ett par bollar på ren energi.

Gegenpressung

Det begrepp som vi har matats med inför Rangnicks ankomst är gegenpressung. Å visst såg presspelet bra ut till en start. Rashford och Sancho pressade högt. Backlinjen med Lindelöf i spetsen hakade på och Viktor såg ut att trivas med att gå högt upp i banan vid flera tillfällen. Med mer tid hoppas vi det här kan ge ordentlig utdelning.

Freds högerfot

Det största som hänt på länge var att Fred fick in ett mål med högern! Sug på den. Man undrar lite hur detta gick till. Han fick tid på sig i ett mycket bra läge och då fick han till en riktigt fin curl som gick in till vänster om målvakten. Viktigt! Det lär nog inte hända många gånger om året men det räcker bra idag.

Elanga får speltid

Kul nog fick Anthony Elanga åter speltid i Premier Leauge för första gången i år. Vad det betyder framöver får vi se. Han hann inte göra några stora avtryck men det blev trots allt 1-0 omgående efter bytet. Vi tar med oss det. Utöver Elanga gör van de Beek och Greenwood pigga inhopp. Jag hoppas vi kan få se både Elanga och van de Beek från start i den betydelselösa matchen mot Young Boys nu i veckan.