Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Leicester 2-2 (3-4 efter straffar)
Ineffektivt United straffades i ligacupen

Manchester United spelade under söndagseftermiddagen ligacupfotboll hemma på Leigh Sports Village mot Leicester och fick trots kvittering två gånger om lämna planen som förlorare. Gästerna vann till slut efter straffsparksavgörande. 

I damernas ligacup är det poängräkning som gäller, då man spelar ett gruppspel inledningsvis. Dagens match slutade 2-2 men i och med att det vid oavgjort resultat går till straffläggning får det vinnande laget två poäng, medan United tilldelas en pinne.

För tabellen gör detta att United placerar sig på andra plats på samma poäng (6) bakom Manchester City. I händelse av att Everton vinner sin match mot Durham idag går även dem upp på sex poäng, så det är verkligen ett getingbo om förstaplatsen. Den behövs nämligen för avancemang.

Över till matchen så var det United som hade mestadels boll i första halvlek men man saknade det riktigt klara målchanserna. Ona Batlle hittade fram till Alessia Russo vid ett tillfälle men gästerna lyckades avvärja anfallet.

Senare hade även Lucy Staniforth ett bra läge att sätta dit ledningsmålet men mittfältarens avslut gick tätt utanför. United skulle också hitta in med en boll i nät men Leah Galton vinkades av för offside.

Trots ett United som pressade var det ändå Leicester som skulle sätta det första målet. Sophie Howard i gästernas lag nådde högst och kunde skicka in 0-1 bakom Sophie Baggaley i Unitedmålet. Detta kom efter dryga halvtimmen spelad.

Det var emellertid ett United som fortsatte ligga på och pressa och Galton var nära med avslut som gick tätt över ribban. Även lagkapten Katie Zelem hade en nick som smet precis över.

Direkt i andra halvlek var United nära att hitta en kvittering i form av Alessia Russo. Men det skulle inte dröja länge innan 22-åringen hittade nätet.

Två minuter in i andra halvlek slog Russo till efter samarbete med Galton. Målet innebar 1-1 och Russos fjärde för säsongen.

Leicester var fortsatt pressade men hittade ändå upp med ett par halvchanser. Natasha Flint fick se Baggaley komma ut och avstyra ett av anfallarens lägen men när chansen dök upp med tio minuter kvar att spela av matchen gjorde Flint inget misstag. En snål hemåtpass från Unitedhåll uppmärksammades och utnyttjades av Flint och ställningen var 1-2.

Nästan omgående skulle emellertid Katie Zelem utjämna för United, detta efter ett fint avslut som seglade över Demi Lambourne i gästernas mål.

Innan slutsignal skulle också Vilde Boe Risa få ett läge men norskan sköt tätt utanför.

Resultatet 2-2 innebar därmed att matchen gick till straffar, där Leicester till slut slog in fyra mot Uniteds tre, där Zelem och Boe Risa missade sina elvameterssparkar.

Toppbilden är en arkivbild. 

Manchester United – Leicester City 2-2 (0-1) (3-4 straffar)

Ligacupen , 5 december


0-1 (32) Sophie Howard

1-1 (47) Alessia Russo

1-2 (79) Natasha Flint

2-2 (80) Katie Zelem


Uniteds lag: Baggaley; Batlle, Mannion, Blundell, M. Turner (Ladd 67); Boe Risa, Zelem, Staniforth (Hanson 78), Russo; Toone, Galton (Ferreira Fuso 88)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK