Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Rangnick har hittat sin assisterande; FA Youth Cup lottat

Ralf Rangnick ser ut att ha hittat sin assisterande tränare i form av en amerikan. Dessutom har FA Youth Cup lottats.

Armas blir Rangnicks assisterande

Det mesta tyder på att Ralf Rangnick har hittat sin assisterande tränare i Manchester United. De amerikanska journalisterna Taylor Twellman och Ives Galarcep menar båda att den förre New York Red Bulls- och Toronto FC-tränaren Chris Armas är klar för rollen.

Armas ska ha haft problem med att få sin visum-ansökan godkänd då han saknar vissa delar av tränarutbildningen – men nu ska det hela vara löst. Den 49-årige amerikanen känner Rangnick sedan tiden i Red Bull-koncernen.

Armas fick tidigare under året sparken från Toronto, där han var huvudtränare, efter en svag resultatrad under sina tolv matcher. Om det sedan har någon som helst betydelse när han nu blir assisterande tränare istället går givetvis att ifrågasätta.

Även brittisk media, nedan i form av ansedda The Athletic, har senare under dagen hakat på uppgifterna om Chris Armas inträde i klubben. Av allt att döma är det bara en tidsfråga innan klubben bekräftar anställningen av Michael Carricks ersättare.

FA Youth Cup lottat

Den tredje omgången av FA Youth Cup, där United ställs mot Scunthorpe United, har ännu inte spelats. Men nu har den fjärde omgången lottats. Vid vinst mot Scunthorpe väntar ett möte med antingen Bromley eller Reading. Den tredje omgången ska vara färdigspelad senast den 11 december, medan den fjärde måste vara komplett senast den 15 januari.