Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Young Boys 1-1
Dålig insats från reserverna

Manchester United är vidare till slutspel i Champions League som gruppetta, men detta visste vi redan innan dagens match. Därför fick vi se elva ändringar jämfört med matchen mot Crystal Palace. Spelare som Amad och Anthony Elanga fick chansen från start, och avbytarbänken var fylld med ungdomsspelare som var redo att ta chansen om den uppkom. Matchen i sig var inte speciellt bra. Spelare som hade chansen att visa upp sig, och kanske ta sig in i helgens startelva gjorde inte det.

Young Boys mot Young Boys

Ralf Rangnick visade i sin andra match att han gärna ger ungdomarna en chans. I startelvan fick vi se Amad och Anthony Elanga. Även den väldigt rutinerade 20-åringen Mason Greenwood fick plats i startelvan. Det mest noterbara var dock hur avbytarbänken såg ut.

Där hittade vi ungdomsspelarna Zidane Iqbal, Charlie Savage, Teden Mengi, Björn Hardley, Matej Kovar och Shola Shoretire. Mengi fick också spela de sista 30 minuterna, där han gjorde en bra insats.

Shoretire blev inbytt i den 68: minuten och Iqbal och Savage fick spela de sista minuterna och göra sina debuter. Prestationerna från ungdomarna var väl inga att skryta om, men bara erfarenheten av att få spela Champions League är ovärderlig.

Charlie Savage var en av de spelarna som fick göra sin CL-debut.

Mason Greenwood

Det var inte många spelare som direkt imponerade, men en som gjorde det var Mason Greenwood. 20-åringen stod för ett klassmål i den nionde matchminuten när han, med någon enklare variant av en cykelspark fick in bollen vid den vänstra stolpen, helt otagbart för Young Boys-målvakten.

Han skapade också ett ytterligare läge på egen hand när han vann bollen nära Young Boys straffområde och hittade Juan Mata med en pass snett inåt bakåt, men spanjoren kunde inte förvalta det läget. Personligen så tror jag att Greenwood, med den här insatsen kan ha spelat in sig i startelvan mot Norwich.

Reservspelarna imponerade inte

Detta var en match där reservspelarna hade chansen att visa att de förtjänade en plats i helgens startelva, men istället så fick vi se många riktigt dåliga prestationer från spelare som Jesse Lingard, Juan Mata, Donny van de Beek och Aaron Wan-Bissaka för att nämna några.

Man var oerhört slarviga med boll och visade ingen som helt vilja att försöka spela sig framåt. Man satte varandra i svåra positioner genom att inte röra sig vilket ledde till många bakåt och sidledspassningar. Jag skulle bli förvånad om någon i dagens startelva (förutom Greenwood) får chansen från start på lördag.

Jesse Lingard hade ingen bra dag på jobbet.