Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Brighton - Manchester United
Dags för årets bästa insats

Manchester United åker söderut till Brighton för att ta alla tre poäng. United ligger för närvarande sjua i tabellen, tre poäng efter Brighton på tredjeplats. För att laget inte ska tappa mark i jakten på Europaspel är det dags för årets bästa insats. 

Manchester United har inte vunnit i ligan sedan 3 oktober då laget vann mot Birmingham 2-0. Å andra sidan har laget bara en förlust sedan dess (Arsenal 0-2). Brighton å sin sida har gått fint i ligan men har en något sviktande form med förslut mot Reading i ligan senast, och en förlust i ligacupen innan dess.

Manchester Uniteds elva

Brightons elva

Förutsättningarna

Marc Skinner säger i intervjuer att laget fortfarande letar efter det lilla extra för att hålla en hög nivå under längre perioder. Förlusten mot Leicester i FA-cupspel senast var frustrerande menar han, då laget vet hur de ska möta en hög press men inte riktigt klarade ut det. Han betonar att laget fortfarande lär och är i en utvecklingsfas och att det krävs hårt jobb för att komma till samma nivå som topplagen i tabellen.

Manchester United har fortsatt Martha Harris och Jackie Groenen på skadelistan. Därutöver finns några osäkerheter men Skinner tycks ha större delen av truppen att välja av. Framåt har Ella Toone och Alessia Russo visat bäst form under senare tid. Startelvan innehåller inte allt för många överraskningar, även om vi får se ett par ändringar i laget. En annan som gjort det bra är mittfältaren Lucy Staniforth, hör vad hon säger om matchen nedan.

Brighton leds av den hyllade tränaren och tidigare landslagsspelaren Hope Powell. Laget har gjort det bra under säsongen och återfinns alltså på tredjeplats bakom de båda topplagen Chelsea och Arsenal. Dock kommer Brighton till spel med en 2-0-förlust mot Reading i bagaget och det gäller för United att försöka utnyttja det.

Målvakten Megan Walsh har spelat mycket stabilt under säsongen och hållit fyra nollor så långt. I övrigt lär United få se upp med unga Maya Le Tissier, som gjort det mycket bra på sin högerkant. Den 19-åriga engelska landslagsmittfältaren (U23) tycks ha cementerat en plats i laget. Framåt har laget bland annat målfarliga Danielle Carter (idag på bänken) och Geum-Min Lee.

Tidigare möten

På sex tidigare möten har United Women fin statistik på Brighton med fyra segrar och en oavgjord. Förlusten kom dock tidigare i vår då Brighton vann med 1-0 efter straffmål av Inessa Kaagman.

Teve

Matchen sänds på Viaplay och BBC Two samt BBC Sport online.