Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Inget bestämt om helgens match / Mata vinner pris / United i slagläge om Haaland?

Manchester Uniteds spelare väntas vara i träning igen – men klubben håller kontakt med Premier League om Brighton-matchen. Vidare har Juan Mata vunnit ett pris medan vi också bjuder på ett par transferrykten.

United tränar igen (?) – inget bestämt inför Brighton

BBC:s Simon Stone meddelade i förmiddags att Uniteds seniorlag väntades dra igång träningsverksamheten igen under dagen. Spelarna ska ha covidtestats i förväg. Huruvida laget de facto tränade eller ej finns det i skrivande stund ingen information om.

Tisdagens möte med Brentford blev som bekant inställd på grund av covidsmitta i United-laget. Goals United-korrespondent Charlotte Ducker rapporterar att United håller Premier League informerade om statusen i truppen. Om klubben skulle vilja skjuta fram matchen måste en ny förfrågan skickas in. Det finns däremot ingen garanti att matchen skulle skjutas fram då alla matcher och fall bedöms separat.

Mata vinner pris för sitt välgörenhetsarbete

Juan Mata har under flera år bedrivit sitt arbete med Common Goal som kortfattat innebär att fotbollsspelare världen över skänker en procent av sin lön till välgörenhet. Detta har han nu prisats för av Uefa.

”Hans Common Goal använder fotbollens kraft och popularitet till att tackla ojämställdhet, främja inkluderande och tillhandahålla fler möjligheter för underprivilegierade barn”, skriver Uefa.

United bidrar med 400 000 måltider

Mer välgörenhet! Simon Stone rapporterar att Manchester United kommer förse 400 000 måltider till lokala familjer. En nota som väntas landa på 100 000 pund.

På tal om välgörenhet. Bidra hemskt gärna till vår insamling till Musikhjälpen – för en värld utan barnarbete!

United-bössan öppnad – hjälp oss bidra till en värld utan barnarbete!

United i slagläge för Haaland-transfer?

Att intresset kommer vara enormt för Dortmunds Erling Haaland nästa sommar är inte en underdrift. Norrmannens utköpsklausul som träder i kraft efter säsongen på 75 miljoner euro väntas aktiveras – frågan är bara vilken klubb anfallaren väljer.

SportBild rapporterar, översatt av Sport Witness, att United är den ”enda seriösa budaren” på Haaland i dagsläget. Detta då alternativen är begränsade. Bland annat nämns det att Chelsea redan har lagt stora pengar på Romelu Lukaku medan Real Madrids fokus kommer ligga på PSG:s Kylian Mbappé.

En viktig faktor för Haaland själv sägs vara Champions League-spel. Låt se om United lyckas lösa den avgörande pusselbiten under säsongen.

United vill värva Chelsea-back?

Mer transferrykten. SportBilds transferguru, som ofta blandar och ger med sin trovärdighet, meddelar att Chelseas Antonio Rüdiger finns på Uniteds radar. Mittbackens kontrakt går ut i sommar och Ralf Rangnick ska ha en bra kontakt med spelarens agent. Det sägs finnas en ”vilja att förhandla”.

Dubbla United-spelare nominerade till årets lag

Både Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo har nominerats till Fifas uttagning av årets lag.

Hannibal till final med Tunisien

Hannibal fortsätter att medverka frekvent för Tunisien i de arabiska mästerskapen. I 1–0-vinsten i semifinalen mot Egypten spelade mittfältaren 81 minuter. Härnäst väntar en final mot antingen Qatar eller Algeriet.

Burnley mot Watford ställs in

Nästa match att ställas in på grund av covidsmitta är Burnley mot Watford ikväll. Watford ska ha fått stora sjukdomsproblem i truppen.