Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Everton - Manchester United 0-2
Två snabba mål säkrade kvartsfinalplats

I och med kvällens seger mot Everton i ligacupen är nu Manchester United vidare till kvartsfinal av ligacupen. Två mål inom loppet av tre minuter räckte för att damerna skulle hålla undan borta på Merseyside. 

Innan vi går in på själva matchen ska det sägas att kvällens möte mellan Manchester City och Leicester ställdes in på grund av bekräftade covidfall i Citys trupp. Det gör att United för tillfället kliver upp på första plats i tabellen, men kan också hamna skjutas ner till andraplatsen om City skulle vinna. Om så blir fallet går United vidare som bästa grupptvåa, så avancemanget är klart oavsett vad som sker på annat håll.

Matchen som spelades ikväll inleddes tämligen lugnt från bägge håll men det var United och Leah Galton som skulle få matchen första målchans. Detta efter att Martha Thomas tagit sig fram på kanten och serverat Galton.

Kort därpå hade Kirsty Hanson nästa läge, men Courtney Brosnan i Evertonmålet var med även den gången. Det var tydligt att United var det spelförande laget och det skulle snart också ge resultat.

United fick frispark längs kanten och Katie Zelem, som hade öppnat matchen fint på innermittfältet, slog in bollen lågt mot första stolpen, varpå en hemmaförsvarare snöpligt satte bollen i eget nät. 1-0 United, men man var inte nöjda för det.

Marc Skinners lag fortsatte mala på och tidigare nämnda Thomas hade en i överliggaren precis efter ledningsmålet. 25-åringen skulle dock inte behöva vänta länge på utdelningen. Efter att ha kombinerat sig fram med Zelem kunde Thomas utöka, och då hade matchuret endast hunnit ticka upp till 23. Det hade därmed gått cirka tre minuter mellan de bägge målen.

Martha Thomas var aktiv under kvällen och kunde efter dryga 20 minuter skriva in sig i målprotokollet.

Everton var tunna framåt och Sophie Baggaley i Uniteds mål fick inte utstå många test innan halvtidsvisslan ljöd.

Andra halvlek hann sedan knappt börja innan Kirsty Hanson fått tag i bollen och gått på avslut strax utanför straffområdet. Den gången gick bollen i ramen.

Med tanke på resultatet behövde Everton förändra och man gjorde inte mindre än tre byten efter paus. Det skulle i alla fall leda till att Baggaley blev testad. I United började man slarva lite mer och Everton kunde på så vis komma in mer i matchen.

Inbytta Anna Anvegard i hemmalaget var den som skapade framåt men det blev aldrig riktigt farligt. Trots att United gjorde tre byten inom loppet av tolv minuter förändrades inte särskilt mycket. Man kunde ganska komfortabelt hålla undan och resa hem med tre poäng, avancemang, och förhoppningsvis en gruppseger i bagaget. Som det ska när man varit på Merseyside.

Målen

Självmål 1-0

Thomas 2-0

Everton – Manchester United 0-2 (0-2)

Ligacupen, 15 december


0-1 (20) självmål

0-2 (23) Martha Thomas


Uniteds lag: Baggaley; Batlle, Mannion, M. Turner (Blundell 61), Smith (Thorisdottir 61); Zelem, Toone; Hanson (Staniforth 73), Ferreira Fuso (Boe Risa 80), Galton; Thomas (Russo 46)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK