Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Covidläget i truppen / Premier League bör ta paus / Henderson på väg bort?

Fredagens nnhetsvep innehåller mer om det rådande smittoläget i United och Premier League överlag. Många ropar på paus under julhelgerna men det är inte odelat positivt. I övrigt några ord om Dean Hendersons status i laget och Hannibals framgångar i FIFA Arab-Cup. 

Covidläget i truppen

Som vi tidigare meddelat är det en stor andel av Uniteds trupp som drabbats av covid-19. Vi har siffror som 17 och 19 spelare. Matchen mot Brighton i morgon är således inställd. Det återstår nu att se var smittspridningen tar vägen under kommande vecka, och om planerade matcher under julhelgerna blir av. Den 27 december är tanken att United åker till Newcastle och strax därefter kommer två planerade hemmamatcher mot Burnley (30/12) respektive Wolverhampton (3/1).

Några andra lag där smittoläget är riktigt bekymmersamt är Leicester, Brentford, Watford och Norwich. Under gårdagen rapporterade vi om att hela 19 spelare i United verkar vara smittade.

Premier League bör ta paus

Överlag är det många som ropat på paus i Premier League i rådande smittläge. Bland annat Brentfords manager Thomas Frank. Enligt ESPN är det flera andra som hakar på och som menar att ligan borde ta en paus från och med nu och över jul- och nyårshelgen.

Smittskyddsåtgärderna är uppdaterade och hårdare regler väntar, såsom mer frekvent testning, krav på munskydd inomhus samt att hålla avstånd.

Liverpools Jurgen Klopp har uttalat sig och menar att han inte är emot att pausa ligan men han är inte lika säker på att det kommer att vara bra för helheten. Det är svårt att få ihop schemat överlag menar han.

Dean Henderson på väg bort?

Rapporter gör gällande att Dean Henderson tröttnat på att sitta på bänken. Han kommer med viss sannolikhet att försvinna till ett lag där han får vara förstemålvakt i januari eller till sommaren. Han hamnade från början av säsongen i ett svårt läge efter Covid-smitta och har sedan dess haft svårt att röra David de Gea som storspelat mellan stolparna i många matcher.

Hannibal i final

Hannibal Mejbri är i final med sitt Tunisien i FIFA Arab-cup. Cupen spelas i Quatar. Hannibals Tunisien slog Egypten med 1-0 i semifinal och i final väntar nu Algeriet i morgon lördag.