Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Aston Villa
Aston Villa på besök

Aston Villa Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Manchester Uniteds damer skall stänga 2021 med hemmamatch mot Aston Villa. Man gör det en bit från toppen, men ändå med goda förutsättningar att ta hem en trepoängare.

Uniteds herrlag har alltså i nuläget fullt med covid, och får inte spela matcher. Damerna däremot, där är det fortfarande tillräckligt friskt och krytt och man får fortsätta spela, vilket man skall göra nu klockan 13.00. Dock meddelar United att Hannah Blundell och Ona Batlle saknas på grund av att de testat positivt för covid, så helt förskonade är man inte.

Manchester Uniteds lag

Aston Villas lag

Förutsättningarna

Manchester United har redan tappat kontakten med toppen av damernas ligatabell. Den senaste veckan har man dock skärpt till sig något, då man först besegrade Brighton med 2-0 i ligan och sedan även slog Everton i cupen med samma siffror.

Aston Villa å sin sida är inte något superlag. Fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna, sammanlagt endast tre segrar på de nio spelade matcherna och man har bara mäktat med att göra sex mål på dessa matcher. Allt detta sammantage gör att United bör kunna avsluta året på ett positivt sätt.

Tidigare möten

Lagen möttes i en träningsmatch före säsongen, då United vann med 2-0. Samma resultat vann United bortamötet med förra säsongen, och hemma vann man med 3-0. Unitedövertag så det skriker om det med andra ord.

Teve

Matchen tv-visas ej i Sverige.