Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
PL-omgång kan skjutas upp / Woodwards ersättare klar / Lingard vill stanna

Manchester United rapporteras ha gjort klart med Ed Woodwards ersättare – vilket kan bli officiellt inom kort. Samtidigt väntas Woodward själv bli kvar i klubben. Vidare ska klubbarna diskutera huruvida den kommande Premier League-omgången bör skjutas upp på grund av covid-19 eller ej.

Klubbarna diskuterar uppskjuten omgång

Bland andra rapporterar The Athletics David Ornstein om att Premier League-klubbarna kommer diskutera den kommande omgången under ett krismöte som hålls under måndagen. Anledningen till krismötet stavas inte helt förvånande till covid-19. Under mötet väntas det beslutas om hela den kommande omgången ska skjutas upp.

Woodwards ersättare klar – men Woodward stannar

Sky Sports Mark Kleinman rapporterar under måndagen att United kommer offentliggöra anställningen av Richard Arnold som Chief Executive Officer inom kort. Även om titeln skiljer sig så kommer Arnold kort och gott att ta över Ed Woodwards roll i klubben (Woodwards titel har varit executive vice-chairman). Arnold har jobbat i klubben i olika roller sedan 2008.

Mark Kleinman menar dessutom att Ed Woodward kommer bli kvar i klubben som en konsult över nästa år.

Lingard stannar säsongen ut – vill slåss för plats

Mer från David Ornstein. The Athletic-reportern rapporterar att Jesse Lingard har beslutat sig för att inte lämna Manchester United i januarifönstret. 29-åringens kontrakt går ut efter säsongen vilket betyder att han från och med januari har rätt att prata med andra klubbar. Men han väntas inte skriva på något förhandskontrakt med någon annan klubb redan nu.

Ornstein skriver att Lingard vill stanna och slåss om en plats i laget. Det ska inte ha återupptagits några förhandlingar om ett nytt kontrakt – och inga nya ska heller vara planerade.

United ”mer än nöjda” över Dalot

Fabrizio Romano rapporterar att United är ”mer än nöjda” över Diogo Dalots framträdanden. Den portugisiska högerbacken anses numera vara en nyckelspelare för den nye tränaren Ralf Rangnick.

Roma ville plocka över Dalot i januarifönstret men lyckades inte nå en överenskommelse tidigare. I somras gjorde även Dortmund ett försök, menar Romano.