Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ewan Sharp blir ny assisterande tränare
Ralf får förstärkning i ledarstaben

Under förra veckan lämnade Kieran McKenna sin roll som assisterande tränare i United för att ta över huvudansvaret i Ipswich Town. Nu står det klart att Ewan Sharp ersätter McKenna i herrlagets ledarstab.

Efter drygt tre år som assisterande tränare i Manchester Uniteds A-trupp tog Kieran McKenna i förra veckan steget till sin första roll som huvudtränare.

League One-laget Ipswich Town blir ny klubbadress för McKenna som hoppas kunna leda laget till uppflyttning (de är i dagsläget tio poäng från en playoff-plats) under sin första säsong i klubben.

Men, med det sagt så öppnade McKennas avsked upp en ledig plats i ledarstaben och nu står det klart vem som fyller den lediga platsen.

Det blir en man vid namn Ewan Sharp som kommer fylla rollen som både assisterande tränare och som analytiker i Ralf Rangnicks ledarstab.

Sharp har tidigare arbetat som analytiker för New York Red Bulls och han har även varit assisterande tränare för MLS-klubben Toronto FC.

I november flyttade han till Lokomotiv Moskva för att arbeta med Rangnick men sejouren i Ryssland blev alltså inte långvarig.

Sedan tidigare har även Chris Armas och Sascha Lense anslutit till Manchester United efter Rangnicks intåg i klubben.