Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Newcastle United - Manchester United
Ett styck kross, tack

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Newcastle United. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2021/12/27 23:00

Newcastle United – Manchester United 1-1 (1-0)

Premier League, omgång 19 • 2021-12-27, 21.00 • St James’ Park, Newcastle • domare: Craig Pawson

 

1-0 (7) Saint-Maximin

1-1 (71) Edinson Cavani

 

Manchester United

De Gea; Dalot, Maguire, Varane, Telles; Greenwood (Cavani 46), McTominay (Matic 78), Fred (Sancho 46), Fernandes; Ronaldo, Rashford

Avbytare: Henderson, Jones, Wan-Bissaka, Shaw, Van de Beek, Elanga

 

Newcastle United

Dubravka; Krafth, Schär, Lascelles, Manquillo; Shelvey, Longstaff; Joelinton, Fraser (Almiron 75), Saint-Maximin (Gayle 83), Wilson (Murphy 45+4)

Avbytare: Woodman, Gillespie, Hendrick, Anderson, White

Updated: 2021/12/27 23:00
 • 0
 • Share

Manchester United åker för att möta ett av ligans klart sämsta lag, och gör en komplettt usel insats. Faktum är att Newcastle är överlägset mycket närmare att vinna den här matchen, med ett dubbelläge på slutet där bollen först går i stolpen, och på nästa läge gör De Gea en suverän räddning.

Vi avslutar med lite kort spelarkritik:

Enkelt bedömt så är David de Gea fantastisk, Edinson Cavani bra, Jadon Sancho klarar godkänt men resten av spelarna bör efterskänka sin lön den här veckan. Oacceptabel insats.

Det måste faktiskt börja hända nåt nu Rangnick… Ursäkterna börjar ta slut.

Med detta avslutar vi dagens matchdagsblogg.

Updated: 2021/12/27 23:01
 • 0
 • Share


2021/12/27 22:40
Matic in

Nu har United en poäng från en bortamatch, så då sätter man in Nemanja Matic. Offensivt och härligt…

Det skall ju dock sägas att Matic har en passningsfot som kan vara oerhört användbar, och har bidragit med någon assist eller två den här säsongen vid inhopp. Det är bara signalen som stör mig, att det är Nemanja Matic och inte Donny van de Beek (eller Anthony Elanga) som kommer in.

McTominay går ut, och han verkar ha ont i högerfoten.

 • 0
 • Share

Med 20 minuter kvar kvitterar Edinson Cavani. Det är inte rättvist, men vi skiter lite i det nu.

 • 0
 • Share


2021/12/27 22:07
Jaha ja, en halvlek till

Rangnick valde inte att ge upp i halvtid, vilket vi hade förstått efter den insats hans spelare bjöd på i första halvlek. Istället skall vi tydlgen få en andra halvlek, dock inte med Fred och Mason Greenwood på planen, utan Edinson Cavani och Jadon Sancho skall spela istället.

 • 0
 • Share


2021/12/27 21:51
Uselt, uslare, uslast

Herregud, vad var det vi fick se? En genomusel insats från mittbackar fram till forwards. De Gea kommer undan, han kan inte göra något åt målet United släppte in, men resten av spelarna skall skämmas för den här första halvleken.

I synnerhet Harry Maguire och Raphael Varane. Hade de inte hetat Harry Maguire och Raphael Varane hade Rangnick bytt utt dem direkt, men nu vet vi att det inte fungerar så i United. Dessa spelare skall alltid spela, hur usla de än är. Och det, det är patetiskt.

I övrigt så har vi ytterbackar som knappt bidrar, ett innermittfält som inte existerar och en offensiv fyra som är ännu sämre.

För helvete Rangnick, covid-19 har visserligen gjort sin grej i laget, men så här uselt får det bara inte se ut.

 • 0
 • Share


2021/12/27 20:57
Spelarna inne

Då är det snart dags. Spelarna är på planen, och en kross från Uniteds sida är att hoppas på.

GGMU

 • 0
 • Share


2021/12/27 20:35
Covid-19

Jaha ja, det är alltså covid-19 som håller Lindelöf ur truppen.

Updated: 2021/12/27 20:43
 • 0
 • Share


2021/12/27 20:12
Tankar om elvan

Jaha ja, ett antal skillnader i vad jag trodde får sägas, och ingen Lindelöf ens på bänken trots att han alltså skall ha rest med enligt Manchester Evening News. Det kan ju dock ha hänt honom något skall sägas, en känning eller dylikt.

Så här lär elvan formeras.

De Gea

Dalot – Varane – Maguire – Telles

Greenwood – McTominay – Fred – Fernandes

Ronaldo – Rashford

Målvakt var givet, ingen trodde något annat. I försvaret däremot, där får vi alltså se de två ytterbackarna som tidigare varit reserver. Ja, de är offensivare än sina konkurrenter, men att båda skulle starta trodde jag inte. Hälsosamt dock, en sak som går att kritisera Solskjaer för är att dåliga prestationer sällan ledde till förändring. Det var svårt att spela sig in i laget, men fan nästan helt omöjligt att spela sig ur det. Numera verkar det inte gälla.

På mittfälttet kul få se Greenwood, de övriga tre var givna. Och framåt, tjae, där verkar Rangnick ha bestämt sig för att det alltid är Ronaldo och Rashford som skall starta.

==

Bänken är intressant också, då Phil Jones alltså sitter där och inte Victor Lindelöf. Än så länge har jag inte sett någon förklaring till det, men det kanske kommer från Rangnick före match. Detsamma gäller Jesse Lingards frånvaro. Man undrar ju vad hans Instagrampost egentligen betydde…

Updated: 2021/12/27 20:13
 • 0
 • Share


2021/12/27 20:02
Hemmalaget

Hemmalaget får tydligen också starat med elva spelare. Så här ser deras lag ut.

Bild

 • 0
 • Share


2021/12/27 20:01
Dagens elva

Då är den här, dagens elva. Så här väljer Ralf Rangnick att starta sitt lag. Det blev varken som jag ville eller trodde, däremot kan vi konstatera att ryktet om Jesse Lingard var kraftigt överdrivet.

 • 0
 • Share


2021/12/27 19:54
Min elva

Så här några minuter före elvan kommer kan det vara dags att fundera på vad jag hoppas på. Många är ju självskrivna, men lite finns det att fundera på. Uppgifterna om Cavani och Van de Beek på bänken ignorerar jag i detta nu, mest för att jag vill ha med båda i elvan…

David De Gea i mål är given. Jag älskar Dean Henderson, men i nuläget petar han inte De Gea.

I backlinjen vill jag har Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane och Shaw, men tror att vi kommer få Maguire istället för Lindelöf. Det kan också bli Dalot som högerback, men jag tror nog Wan-Bissaka går före idag.

På det centrala mittfältet vill jag ha Van de Beek och Fred, men känner mig trygg i att vi får McFred.

Offensivt vill jag se Greenwood och Fernandes, men tror att vi får Sancho istället för Greenwood. Med tanke på form kanske Greenwood och Sancho borde vara bäst, och det finns ju då också tanken kring att den gode Lingard skulle kunna få starta. Svårt detta.

I anfallet gissar jag på Ronaldo och Rashford, men jag vill givetvis se Cavani.

Så, jag tror detta:

De Gea

AWB – Varane – Maguire – Shaw

Sancho – McTominay – Fred – Fernandes

Ronaldo – Rashford

Men jag vill detta:

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Greenwood – VBD – Fred – Fernandes

Ronaldo – Cavani

 • 0
 • Share


2021/12/27 19:48
Bänkade

Enligt uppgifter kommer både Edinson Cavani och Donny van de Beek börja på bänken. Ingen direkt skräll kanske.

 • 0
 • Share


2021/12/27 19:00
Lingard glad

Jesse Lingard, eller nån i hans ”team”, har postat en positiv bild på Instagram. Något att konspirera om tro? Får han chansen från start kanske?

 

 • 0
 • Share


2021/12/27 18:24
Liten rättelse

Vi skall göra en liten rättelse, Manchester Evening News har faktiskt sett vad som nog är drygt halva resetruppen. Igår eftermiddag redan sågs de till vid Manchesters flygplats (ja, United flyger tydligen trots att det skulle ta mindre än tre timmar att köra), och då var det dessa 13 spelare de noterade.

David de Gea, Dean Henderson, Tom Heaton, Harry Maguire, Victor Lindelöf, Raphael Varane, Alex Telles, Scott McTominay, Nemanja Matic, Fred, Donny van de Beek, Bruno Fernandes, Edinson Cavani

Mest noterbart så klart att Raphael Varane och Edinson Cavani är med. Det hade varit roligt att se Varane med Lindelöf, då han imponerat mer än Harry Maguire den senaste tiden, men med all säkerhet blir det Varane/Maguire i mittförsvaret. Cavani skall nästan bli än mer intressant, om han är fit for fight skulle han kunna passa klockrent i ett Rangnicklag.

 • 0
 • Share


2021/12/27 18:00
Tidiga lagnyheter

Några tidiga lagnyheter verkar inte ha läckt ut, och Manchester Evening News som ofta har sett vilka som gjort resan vid en bortmatch har inte heller något att komma med.

Det vi vet, det är att Paul Pogba fortfarande är skadad. I övrigt skall, vad det sägs, alla andra finnas tillgängliga.

 • 0
 • Share


2021/12/27 17:01
Ett styck kross, tack

Äntligen skall Manchester United spela fotboll igen! Det är känslan jag sitter med, efter ett ofrivilligt uppehåll från matchande. Ni vet vad det handlar om, covid-19 bestämde sig för att påminna oss om att det minsann fortfarande är pandemi, och matcherna mot Brentford och Brighton fick därför skjutas upp.

Det gör att det nu är 16 dagar sedan United slog Norwich med 1-0, efter en ganska svag Unitedinsats. Man kan fundera på hur mycket Ralf Rangnick kunnat implementera under det här drygt två veckor långa uppehållet, med många spelare frånvarande och även en stängd träningsanläggning under ett tag. Förhoppningsvis har ett par av hans idéer fått ytterligare fäste, och att vi kan få se en bra insats från United.

Men helt ärligt, den spelmässiga insatsen kommer knappt ens i andra hand för mig idag. Idag handlar om en sak: krossa Newcastle.

De hade en osympatisk ägare förut, vilket nu följt upp av att Premier League sagt jajamän till ytterligare en skurkstat som ägare för en PL-klubb. Men Newcastles trupp är inte bra, och har ännu inte hunnit förstärka sedan skurkägarna tog över. När vi dessutom tittar i tabellen ser vi att Newcastle ligger näst sist, och det hade varit så fruktansvärt roligt om skurkstaten köpte en klubb som direkt åkte ner till andradivisionen. Inte för att det kommer stoppa dem långsiktigt, de kommer kasta pengar på klubben och köpa sig upp igen, och därefter om ett par förmodligen etablera Newcastle i toppen. Men det hade varit kul om det tog ett par år.

 • 0
 • Share