Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Burnley
En vinst är ett måste

Efter en pinsam insats i måndags så krävs det att man snabbt laddar om då det återigen är dags för match. Denna gången tar man emot Burnley hemma på Old Trafford, och en vinst är ett måste.

Manchester United

United kommer som sagt från en bedrövlig insats mot Newcastle, där man ska vara glada att man ens lyckades få med sig en poäng. Med tanke på de dåliga spelarinsatserna och den korta tiden mellan matcherna så kanske Rangnick väljer att göra lite ändringar i startelvan.

Vi kan definitivt säga att minst en ändring kommer att göras då Bruno Fernandes drog på sig sitt femte gula kort i måndagens match, och är därmed avstängd imorgon. Vem som får chansen i hans frånvaro kommer att bero lite på vilken formation som Rangnick väljer att ställa upp med. Man har bara gjort tre mål på de tre senaste matcherna, så kanske väljer han att ändra till en lite bredare formation för att lättare kunna attackera via kanterna.

Utöver Fernandes så fick vi reda på att Victor Lindelöf testat positivt för Covid-19 innan matchen mot Newcastle och kommer också att missa morgondagens match. Paul Pogba fortsätter att jobba sig tillbaka från skada men kommer inte att var tillgänglig på några veckor.

Får Donny starta i Fernandes frånvaro?

Jag skulle inte utesluta en formationsändring i denna matchen. Man har som sagt bara gjort tre mål på de tre senaste matcherna, och det har varit mot Crystal Palace, Norwich och Newcastle. Man har haft en del problem med att attackera centralt och därför skulle ett alternativ kunna vara att gå tillbaka till 4-2-3-1 för att kunna attackera mer från kanterna. 

Backlinjen, eller iallafall mittbackarna mot Newcastle var under all kritik. Raphaël Varane, som spelade sin första match tillbaka från skada hade sin sämsta match som United-spelare och Harry Maguire var pinsamt dålig både med och utan boll. Dock vet jag inte om det finns så mycket man kan göra åt det när Lindelöf är borta. Det är isåfall om Eric Bailly tar Maguires plats, men det känns mycket osannolikt.

Om man nu fortsätter med att spela en 4-2-2-2:a så finns det en del frågetecken kring det defensiva mittfältet. Fred var oerhört dålig i måndags, men har varit bra i de tidigare matcherna, och Scott McTominay har väl varit på gränsen till okej. Dock vet vi ju att passningsspelet inte är de spelarnas styrkor och därför kanske det är dags att ge Nemanja Matic en chans från start, gärna tillsammans med Fred som då kan pressa lite högre upp i planen, vilket är enligt mig det han gör bäst.

Som sagt så kommer vi att få se ändring på det offensiva mittfältet med Fernandes avstängd. Donny van de Beek känns som en rimlig ersättare till honom och i den andra nummer 10-rollen är Sancho det bästa valet. Marcus Rashford spelade i denna rollen i måndags och det var klart att han inte passade där då han främst bara drog ner på tempot istället för att snabbt spela bollen vidare.

Framåt så skulle jag gärna vilja se en anfallsduo bestående utav Edinson Cavani och Cristiano Ronaldo. Mason Greenwood är också ett alternativ, men Cavani bidrar med mycket energi vilket väger upp för Ronaldos brister i presspelet. Ett annat alternativ hade isåfall varit Greenwood och Cavani på topp men jag är mycket tveksam till att det kommer att hända.

Möjlig startelva:

Burnley

Burnley har inte vunnit en match på sina senaste fem försök och ligger för tillfället på nedflyttningsplats. Man har bara en vinst i ligan denna säsongen, och den kom mot Brentford i slutet på oktober. Detta kommer att bli lagets första match på 18 dagar efter Covid-problem i truppen.

Som det ser ut för tillfället så kommer man att vara utan Connor Roberts och Ashley Barnes, men även Maxwel Cornet är ett frågetecken och ett beslut om hans tillgänglighet kommer närmare matchstart. Dale Stephens ser dock ut att vara redo för match efter att ha missat tid på grund av covid.

Burnleys startelva kommer antagligen inte att påverkas allt för mycket av att man kommer att vara utan Roberts och Barnes som båda bara har spelat ett fåtal matcher. Nick Pope kommer att stå i mål, och backlinjen tror jag kommer att bestå utav Matthew Lowton, James Tarkowski, Ben Mee och Charlie Taylor.

På det centrala mittfältet är Josh Brownhill och Ashley Westwood en rimlig duo, och kanterna tror jag kommer att ockuperas utav Dwight McNeil och Johann Gudmundsson.

En utav anfallarna kommer med stor sannolikhet vara Chris Wood, och om Maxwel Cornet är redo för spel så tror jag att han kommer att vara den andra. Annars skulle Matej Vydra kunna vara ett alternativ för Sean Dyche.

Möjlig startelva:

Historik

United har haft hyfsat lätt för Burnley under de senaste åren. Senaste gången man möttes var i april tidigare i år där man vann med 3-1 efter två mål från Mason Greenwood och ett ifrån Edinson Cavani. Innan det så möttes man i januari, och där blev Paul Pogba matchvinnare.

Visste ni att…

  • Man har bara förlorat mot Burnley två gånger under 2000-talet.
  • Man har hållit nollan i sex utav de senaste tio matcherna mot Burnley.

Matchinformation

Manchester United
Burnley
Turnering: Premier League, omgång 20
Tid: Torsdagen den 30 december 2021, 21.15
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Jon Moss
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Fernandes (avstängd)
  • Lindelöf (covid-19, inget datum)
  • Pogba (skadad, januari)
Tveksamma:

  • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O28/11ChelseaBPL1-1
V2/12ArsenalHPL3-2
V5/12C PalaceHPL1-0
O8/12Young BoysHCL1-1
V11/12Norwich CityBPL1-0
O27/12NewcastleBPL1-1

Burnley

Skador och avstängningar:

  • Roberts (sjuk, inget datum)
  • Barnes (lår, inget datum)
Tveksamma:

  • Stephens (matchform)
  • Cornet (lår)
FORM
V30/10BrentfordHPL3-1
O6/11ChelseaBPL1-1
O20/11C. PalaceHPL3-3
O1/12WolvesBPL0-0
F4/12NewcastleBPL0-1
O12/12West HamHPL0-0

United mot Burnley

Totalt:13264-23-45227-188
Hemma:6538-13-14142-78
Premier League:148-4-221-9
SENASTE MÖTENA
V2019-12-28BPL2-0
F2020-01-22HPL0-2
V2021-01-12BPL1-0
V2021-04-18HPL3-1
SENASTE HEMMAMATCHER
O2017-12-26HPL2-2
O2019-01-29HPL2-2
F2020-01-22HPL0-2
V2021-04-18HPL3-1