Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Cavani stannar / Optimism kring Chongs rehab / Laird nära Bournemouth

Söndagens nyhetssvep innehåller lite nyheter från Ralf Rangnicks presskonferens inför mötet mot Wolverhampton. Vidare så har vi en del nyheter kring Tahith Chong, som är före schemat i sin rehab. Sedan blir det lite transfernyheter kring Axel Tuanzebe och Ethan Laird, och avslutningsvis så har vi ett bekräftat datum för damernas kvartsfinal i ligacupen.

Rangnicks presskonferens

Manchester United släppte under dagen en kort presskonferens med Ralf Rangnick, där han fick frågor om Edinson Cavani, Donny van de Beek och Anthony Martial bland annat.

Cavani stannar

Rangnick fick frågan om Edinson Cavani kommer att stanna i klubben under resten av säsongen, och tysken meddelade att han definitivt inte kommer att låta Cavani lämna under detta transferfönstret.

Van de Beek

Tysken fick också frågan om Donny van de Beeks situation, och meddelade att han haft en konversation med holländaren och ser gärna att han stannar kvar i klubben, iallafall fram till sommaren.

Anthony Martial

Vidare till Anthony Martial så sade Rangnick att beslutet att utelämna honom från matchtruppen mot både Burnley och Newcastle inte hade någonting att göra med skador.

Chong tillbaka tidigare än planerat?

Tahith Chong kan vara tillbaka på planen tidigare än planerat. Holländaren drog på sig en lårskada i november och återkallades från Birmingham för att genomföra sin rehab hos United.

Rehaben skulle ta runt fem månader, vilket hade betytt att han bara hade haft två månader hos Birmingham innan säsongsslutet. Nu verkar det dock som att Chong kan komma tillbaka tidigare än planerat. Det meddelade Birmingham-tränaren Lee Bowyer.

Detta var Bowyers ord om Chong:

“Han ligger före schemat. Jag vill inte sätta ett datum på det men han ligger före schemat – ganska långt före schemat, så han kommer definitivt att komma tillbaka till oss, så länge inget händer i hans rehab.”

“Förhoppningsvis kommer vi att få tillbaka honom tidigare för vi har definitivt saknat honom, helt klart.”

Blir det Napoli för Tuanzebe?

Precis som vi rapporterat tidigare så är Axel Tuanzebe nära en utlåning till Napoli, men andra klubbar har också visat intresse. Enligt Rob Dawson på ESPN så är Tuanzebe fortfarande nära Napoli, men att ytterligare en italiensk klubb visat intresse för mittbacken.

Även lag från Tyskland och Frankrike ska vara intresserade utav Tuanzebe. I vilket fall så är det mycket troligt att det blir en utlåning för engelsmannen.

Laird återkallad, och nära utlåning till Bournemouth

Manchester United har återkallat den lovande högerbacken Ethan Laird från Swansea, för att sedan låna ut honom till Bournemouth för resten av säsongen. Det skriver James Ducker och Mike McGrath, båda på The Telegraph.

Som sagt så har Laird spenderat denna säsongen i Swansea, där han gjort det mycket bra, men nu verkar det som att det blir några steg upp i tabellen för 20-åringen. Nu kommer engelsmannen med stor sannolikhet ansluta till tabellettan Bournemouth under den resterande delen av säsongen, ett stort steg i rätt riktning för Lairds utveckling.

Datum för Arsenal-matchen fastställt

Damernas kvartsfinal i ligacupen mot Arsenal har nu fått ett bekräftat datum och tid. Matchen kommer att spelas den 19 januari, klockan 20:15.