Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Dålig stämning i truppen / Zagadou på radarn / Spelare byter låneklubbar

Ett sent nyhetssvep med oroväckande rapporter om stämningen i United kommer här. Utöver det har vi också ett antal transferrykten, såväl in som ut, och vi kan också berätta att Eric Bailly faktiskt kommer iväg till det Afrikanska mästerskapet.

Dålig stämning i truppen

Rapporter om dålig stämning i Uniteds spelartrupp har kommit från The Mirror, med stora utmaningar för Ralf Rangnick. Så många som elva spelare sägs vilja lämna United, och gruppbildningar inom truppen gör att det saknas enighet, något som Luke Shaw mer eller mindre bekräftade efter förlusten mot Wolverhampton.

Spelare som sällan fick chansen under Ole Gunnar Solskjaer, som anklagades för att ha favoriter som alltid fick spela hur det än gick, känner att ingenting egentligen förändrats under Rangnick. Jesse Lingard, Donny van de Beek, Dean Henderson och Eric Bailly skall vara bland de spelare som är frusterade över bristen på chanser. De tre förstnämnda har inte fått en enda Premier League-start under säsongen.

Vidare skall spelarna inte vara särdeles imponerade över Rangnicks taktik och coachande, och det faktum att hans kontrakt bara sträcker sig säsongen ut skall inte vara till hans fördel heller i nuläget.

Enligt The Telegraph skall Mike Phelan ha en viktig roll i försöket att ena omklädningsrummet. Han skrev på ett nytt kontrakt bara månaden före Ole Gunnar Solskjaer fick sparken, och lämnade inte klubben i samband med det utan finns kvar. Hans långa historia i klubben, och att han fortfarande har en bra relation med många av spelarna, gör att han ses som en bra person för att försöka samla laget till att försöka vända den negativa trenden.

Zagadou på radarn

Från Frankrike kommer rykten om att United har börjat prata med agenten till Borussia Dortmunds mittback Dan-Axel Zagadou. Det oerhört svenska förnamnet till trots skall det inte finnas någon svenskkoppling, utan Zagadou är en 197 centimeter lång fransman med ivorianskt påbrå, som spelat i Dortmund sedan 2017. Sina ungdomsår gjorde han mestadels i Paris Saint-Germain.

Det skall förmodligen inte handla om någon januariflytt, istället är det så att Zagadous kontrakt går ut efter säsongen och United alltså vill stjäla honom gratis.

Skador har gjort att det bara blivit två ligamatcher från start och ytterligare tre inhopp den här säsongen.

Potentiella lånbyten

Tuanzebe klar för Napoli?

Enligt Gianluca DiMarzio är det så gott som klart att Axel Tuanzebe lämnar lånet i Aston Villa och istället flyttar till Italien resten av säsongen. Det skall handla om ett rent lån utan köpoption, och det enda som skall återstå är en läkarundersökning. Men om detta kommer när United annonserar något givetvis.

Laird närmar sig Bournemouth

Ethan Laird skall vara nära att byta upp sig den engelska andradivisionen. Han har under hösten varit utlånad till Swansea, just nu på 17:e plats i ligan, men återkallades till United och enligt Kris Temple skall det under morgondagen bli klart med en flytt till Bournemouth istället. Ett lån för resten av säsongen är vad det pratas om.

Galbraith byter också?

Från BBC kommer rykten om att Ethan Galbraith också kommer byta lånedestination i januari. Mittfältaren befinner sig just nu i Doncaster, som ligger sist i League One, men då han har imponerat skall det finnas intresse från klubbar högre upp i League One med även i Championship. Inga specifika klubbar nämns dock, så vi vet inte vilken som är den potentiella nästa destinationen.

Bailly till Afrikanska mästerskapet

Nu står det klart att Eric Bailly skall åka till Kamerun för att spela Afrikanska mästerskapet med sitt Elfenbenskusten. Han hade fått tillåtelse att lämna United redan i mellandagarna, men efter usla insatser från Harry Maguire och Raphael Varane kallades han tillbaka och fick starta mot Burnley den 30:e december. Som väntat blev det inte 90 minuter, istället klev han av skadad efter en timme, och var inte tillgänglig för spel i måndagens förlust mot Wolverhampton.

Men redo för Afrikanska mästerskapet skall han nu alltså vara. En cyniker hade väl ställt sig frågan hur många matcher det dock kommer bli, med hans skadehistorik i åtanke.

Månadens mål

Och slutligen, månadens mål för United i december gick, ganska väntat, till Fred för hans segermål mot Crystal Palace.