Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Betygsutdelning efter höstterminen
Di’Shon Bernard och Ethan Laird bäst i klassen

Det har blivit dags för en halvtidssummering då det gäller Manchester Uniteds utlånade spelare. Efter höstterminen kan vi konstatera att Di’Shon Bernard och Ethan Laird är de som klarar sig bäst medan bland andra Reece Devine och Will Fish nog helst vill glömma och se framåt. 

Vi skriver januari 2022 och det är dags att se tillbaka på den första halvan av säsongen även för Manchester Uniteds utlånade spelare. Precis som vid ett tidigare tillfälle använder vi oss av det betygsystem som kom med den förnyade läroplanen 1994, det vill säga IG, G, VG och MVG. Betygen är satta utgående från hur spelarna levererat på planen sett till förväntningarna. In vägs också eventuella skador och andra frånvaroorsaker.

Nathan Bishop, Mansfield

Betyg för höstterminen: G
Kommentar: En av Manchester Uniteds märkligare värvningar de senaste åren packade väskorna och drog till Mansfield i höstas. Det verkar han ha gjort helt rätt i. Är lagets odiskutable förstekeeper och en starkt bidragande orsak till att man lämnat det absoluta bottenskiktet i december. Mansfield vann fyra raka matcher innan man fick två matcher inställda på grund av Covid-19. Har släppt in 28 mål på 22 matcher i ligaspelet och hållit fyra nollor. Nosar på högre betyg, men får chansen till det under vårterminen. Ingalunda en framtida Unitedspelare men kanske på väl låg serienivå nu, trots allt.

Reece Devine, St Johstone

Betyg för höstterminen: IG
Kommentar: Nej, att godkänna Reece Devine för insatserna hösten 2021 går inte. Deltog i totalt sex ligamatcher för den skotska ligajumbon fram till nyår och fick 90 minuter i tre av dem. Såg ut att kunna slå sig in i laget i samband med Europa League-kvalet, men möjligheten gick om intet. Fyllde 20 år i december och har förstås framtiden för sig, men behöver hitta en klubb där han får regelbundet med speltid framom spel med reserverna. Återvände till Manchester strax efter nyår och lär gå på lån igen denna månad.

Will Fish, Stockport

Betyg för höstterminen: IG
Kommentar: Vi var väl rätt många som förvånades över att Fish alls gick på lån i höst och med facit på hand så kanske steget ut i seniorfotbollens värld var väl stort. Har medverkat i bara två seriematcher och spelat strömatcher i diverse cuper vilket inte får sägas vara vad Fish behöver. Skulle kanske må bra av att bryta utlåningen.

Di’Shon Bernard, Hull

Betyg för höstterminen: MVG
Kommentar: Från två besvikelser till en riktigt positiv överraskning. Di’Shon Bernard har gått från klarhet till klarhet under hösten och kan titulera sig ordinarie mittback i ett Hull som slåss för sin överlevnad i The Championship. Inledde trögt och var bänkad, men har växt in i rollen. Har fått goda omdömen av både tränare och journalister och har visat att han kan bli en fullgod mittback på seniornivå. Inte i Manchester United, men väl i en klubb på okej nivå.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Betyg för höstterminen: IG
Kommentar: Var en Dean Smith-värvning, och när Aston Villa tog in Steven Gerrard dalade Tuanzebe i hierarkin. Totalt blev det nio ligamatcher under hösten. I fem av dessa spelade Tuanzebe 90 minuter. Verkar av allt att döma gå till Napoli på lån efter nyår. Klokt att byta klubb, men frågan är hur pass mycket speltid det blir i Italien i ett lag som slåss om ligatiteln.

Brandon Williams, Norwich

Betyg för höstterminen: G
Kommentar: Nosar på ett högre betyg, men spelmässigt har Williams blandat och gett i det som får sägas vara ligans sämsta lag. Har medverkat i totalt 13 ligamatcher, vilket trots allt får sägas vara mer än vad skeptikerna trodde. Får speltid han annars inte skulle få och möter hårt motstånd så gott som varje helg. Har långtidskontrakt med United, men får trots speltiden i Norwich sägas vara ungefär lika långt ifrån en plats i startelvan som tidigare på Old Trafford.

Ethan Laird, Swansea

Betyg för höstterminen: MVG
Kommentar: Tillsammans med Bernard den klart mest positiva överraskningen under hösten. Har varit given i ett Swansea som gått kräftgång men kom undan med godkända betyg så gott som varje helg. Visat bra med speed på yttern och har varit användbar i offensiven. Kunde med fog ha aspirerat på en plats i United då både Wan-Bissaka och Dalot varit rent ut dåliga. Återvände till Manchester kring årsskiftet och skrev på för Bournemouth på trettondagen vilket får ses som ett kvitto på en bra höst.

Connor Stanley, Atlanta United

Betyg för höstterminen: 
Kommentar: Får inget betyg då det helt enkelt inte finns tillräckligt med rapporter att tillgå. Avslutade lånesejouren i Atlanta Uniteds andralag den 30 november och är hemma i Manchester. Känns som om det kan bli ett nytt lån i januari.

Tahith Chong, Birmingham

Betyg för höstterminen: G
Kommentar: Ja, han får ett betyg trots allt, Chong. Inledde så bra, så bra i Birmingham och precis allt pekade på att han skulle få den där säsongen som skulle ge den välbehövliga skjutsen i karriären. Synonymt nog var olyckan framme i början på november. Chong åkte på en elak ljumskskada, återvände till Manchester och opererades. Prognoserna pekade på en förstörd säsong till en början, men nu kan Chong enligt de senaste rapporterna vara på väg tillbaka betydligt fortare. Hann med 13 matcher och 3 assist i The Championship.

Facundo Pellistri, Alaves

Betyg för höstterminen: G
Kommentar: Man kan på intet sätt säga att Facundo Pellistri glänser eller imponerar i Spanien. Däremot har han medverkat i totalt 16 ligamatcher för Alaves, utan att för dens skull spela 90 minuter en enda gång. Får dock speltid han inte skulle få annars och då Alaves lyft sig (det beror inte på John Guidetti) efter en usel inledning på säsongen kan yttern ha en rätt okej vår att se framemot.

Ethan Galbraith, Doncaster

Betyg för höstterminen: VG
Kommentar: Hade det funnits ett hack mellan VG och G hade Galbraith fått finna sig i det betyget. Nu är magistern kanske lite givmild, men faktum är ändå att Galbraith gör det rätt bra i ett lag som harvar i botten i League One. Galbraith har medverkat i 20 matcher, gjort ett mål och spelat fram till två i seriespelet.  Det har i sin tur lett till att han börjat blanda sig i diskussionen kring det nordirländska a-landslaget. Hör till spelarna som verkar kunna byta klubb i januari och skulle knappast göra bort sig i ett topplag i League One eller ett sämre lag i The Championship.

Dylan Levitt, Dundee United

Betyg för höstterminen: G
Kommentar: Kom igång rätt bra i Skottland innan en skada höll honom borta hela november. Hann sedan komma tillbaka och satt på bänken mot Livingston i december innan han testades positivt för coronaviruset. Noterbart är att Dundee bara vann en av åtta matcher under Levitts frånvaro och att han blivit något av en favorit bland supportrarna. Används primärt som central mittfältare. Kan förhoppningsvis gå mot en bra vår bara han får vara frisk.

Andreas Pereira, Flamengo

Betyg för höstterminen: VG
Kommentar: Precis som i faller Galbraith kanske Pereira får lite väl högt betyg, men mittfältaren har trots allt medverkat i 18 ligamatcher och gjort fem mål. Verkar trivas i rollen som offensiv mittfältare och spelar oftast 90 minuter. Blev syndabock i finalen i Copa Libertadores då Flamengo föll mot Palmeiras men verkar ha skakat det av sig. Får precis som flera andra speltid han inte skulle få i United och med tanke på att Pereira verkar trivas bra så förefaller Flamengo vara ett okej alternativ för en permanent övergång.

James Garner, Nottingham

Betyg för höstterminen: VG
Kommentar: Den spelare man kanske hoppades mest på inför säsongen, och visst har Garner levererat på ungefär förväntad nivå. Såg ut att tappa förtroendet han hade under Chris Powell när denne fick sparken efter en dålig säsongsinledning, men spelade sig in i elvan igen och har blivit kvar där. Sett till Uniteds tunna defensiva mittfält så borde Garner rimligen få chansen under försäsongen i sommar, även om det är långt dit.

D’Mani Mellor, Salford

Betyg för höstterminen: IG
Kommentar: Spelade en minut (!) under hösten i Salford City. Det fanns en ingrodd skepsis kring valet av klubb och tyvärr visade det sig bli rena rama katastrofen för Mellor. Salford har visat sig vara ett dåligt alternativ för Unitedspelare tidigare (Lex George Tanner) och frågan är varför man alls bemödar sig att släppa spelare till Manchesters utkant. Mellor är tillbaka med U23-laget men lär säkert vara aktuell för en ny utlåning i januari.