Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
En månad kvar till träning för Pogba / Positivt om Lindelöf / Ingen ny svenska

I dagens nyhetssvep kan vi berätta att Paul Pogba troligen har långt kvar tills han är redo för spel. Victor Lindelöf däremot, han skall vara redo betydligt mer snart. Detta, och mycket mer, i kvällens nyhetssvep.

Minst en månad kvar till träning för Pogba

Paul Pogba skadade sig under landslagsuppehållet i november, och har ännu en väg att vandra tills det är dags för comeback enligt vad Ralf Rangnick sagt till Uniteds hemsida.

Fransmannen är tillbaka i Storbritannien sedan två veckor, efter att ha varit i Dubai under inledningen av sin rehabilitering för att dra nytta av det varma vädret.

Men enligt Rangnick fick han för en vecka sedan besked att det är minst fyra, fem veckor kvar tills Pogba skall kunna återgå till träning med resten av spelargruppen, och även efter det kommer det ta ett tag innan han är matchredo. Rangnick vill därför inte sätta ett exakt datum för återkomst till match än.

Positivt om Lindelöf – fler spelare tillbaka

På måndag går Manchester United in i FA-cupen, men laget kommer troligen inte roteras så mycket som många andra lag lär göra.

”Vi kommer inte göra åtta eller nio ändringar, eller tio som mot Young Boys”, säger Rangnick till Uniteds media.

Istället kommer man spela med bästa möjliga lag. Ja, det kan bli några förändringar, men man kommer gå för det precis som om det vore en Premier League- eller Champions League-match.

Victor Lindelöf ser ut att kunna göra comeback, däremot ser det sämre ut för Harry Maguire som ännu inte tränat med laget. Eric Bailly och Hannibal Mejbri är iväg på Afrikanska mästerskapet och missar därför också matchen, däremot är Luke Shaw och Scott McTominay tillgängliga då deras avstängningar istället gäller i Premier League-matchen mot Villa som spelas fem dagar senare.

Troligtvis ingen Blackstenius i United

Enligt trovärdiga uppgifter har United bevakat Stina Blackstenius sedan i somras, men nu när hennes kontrakt gått ut med BK Häcken ser det snarare ut som att hon kommer gå till Arsenal istället för United.

Arsenals svenske manager Jonas Eidevall har bekräftat att klubben, som toppar ligan, kommer vara aktiva under transferfönstret men att man givetvis inte kommer kommentera någonting innan det är klart.

Fake news enligt Fred

Under fredagen kände sig Fred nödgad att bemöta de rykten som kommit de senaste dagarna, gällande att han inte skulle trivas i Manchester United utan är sugen på att lämna.

Enligt Fred är det helt fel, han är väldigt glad i klubben och har aldrig uttryckt något missnöje och vill inte lämna klubben.

”Vi kommer att fortsätta arbeta med stor hängivenhet för att nå våra mål.”

Cavani i landslaget, tillsammans med alla andra

Edinson Cavani har givetvis blivit uttagen till det urugayanska landslaget inför deras matcher mot Paraguay och Colombia. Det har å andra sidan typ alla andra också blivit, då man tagit ut hela 50 spelare. Även Facundo Pellistri är med i truppen.

Vi gissar att anledningen är att man inte vet hur många som kommer vara friska.

Lottat i FA Youth Cup

Slutligen kan vi meddela att den femte rundan i FA Youth Cup är lottad. Om United slår Reading i den fjärde rundan ställs man mot Everton eller Sheffield United i den femte.