Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Zakaria närmar sig / Hannibal från start / Bailly till Milan?

Onsdagens nyhetssvep innehåller främst transfernyheter, där vi tar upp rykten kring Denis Zakaria och Eric Bailly och Paul Pogba. Vi kan också rapportera att Hannibal spelade från start i Tunisiens match mot Mali. Utöver det så har vi lite rapporter kring Marcus Rashford, som sägs erbjudas ett nytt kontrakt trots sin dåliga form. Avslutningsvis så har Marc Skinner och Ella Toone utsetts till månadens tränare respektive spelare.

Zakaria närmar sig?

Att Manchester United är i stort behov utav en defensiv mittfältare är nog de flesta medvetna om. En spelare som Ralf Rangnick ska gilla är Borussia Mönchengladbachs mittfältare Denis Zakaria.

Enligt Patrick Berger på Sport1 så finns det definitivt ett intresse från Uniteds sida och att man har haft bra diskussioner med Rangnick, Matt Judge och Zakarias agent.

Vidare så skriver Berger att Mönchengladbach ska vara öppna till att låta mittfältaren lämna under det pågående transferfönstret för runt €6-7 miljoner.

Bailly till Milan?

Enligt Fabrizio Romano så kan Eric Bailly vara på väg till AC Milan. Den italienska klubben letar efter en mittback efter att det konstaterades att Simon Kjaer kommer att missa resten av säsongen.

Enligt Romano så har diskussioner tagit plats mellan Milan och United om en eventuell utlåning.

PSG leder racet för Pogba

Det ser mer och mer ut som att Paul Pogba kommer att lämna United i sommar, där det kommer att finnas mycket intresse för fransmannen. Enligt GFFN, som hänvisar till L’equipe så är PSG, Juventus och Real Madrid intresserade, där PSG ska vara favoriter.

Pochettino i kontakt med United

PSG-tränaren Mauricio Pochettino ska vara i ”diskret” kontakt med Manchester United. Det rapporterar återigen GFFN som denna gång hänvisar till Le Parisien.

Hannibal från start mot Mali

Tunisien inledde under dagen sitt äventyr i de afrikanska mästerskapen, där Manchester Uniteds Hannibal Mejbri fick förtroendet från start. Det blev dock bara 45 minuter för Hannibal i en match som slutade 1-0 till Mali.

Under kvällen så spelar också Elfenbenskusten sin första match i turneringen där Eric Bailly finns med.

United prioriterar nytt kontrakt för Rashford

Enligt ESPNs Mark Ogden så kommer Manchester United att prioritera ett nytt kontrakt för Marcus Rashford i sommar, trots engelsmannens dåliga form.

Enligt Ogden så vill man undvika en liknande situation som man nu befinner sig i med Paul Pogba och Jesse Lingard, som båda kan lämna klubben gratis i sommar.

Även Paul Hirst på The Times skriver att man planerar att erbjuda Rashford ett nytt kontrakt.

Toone utsedd till månadens spelare

Manchester Uniteds Ella Toone har utsetts till månadens spelare utav Barclays. Det blev två mål på två matcher för Toone som gjorde att hon välförtjänt tog hem utmärkelsen.

Månadens tränare till Skinner

Damernas tränare Marc Skinner blev utsedd till månadens tränare efter att man vunnit sina två matcher i december månad med totalt 7-0. Man slog Brighton med hela 2-0 och Aston Villa med hela 5-0.