Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Birmingham City
En seger ger United häng på CL-plats

Uniteds damlag inleder det nya året mot nästjumbon Birmingham vilket kan låta som en klart överkomlig motståndare. Birmingham chockade dock serieledaren Arsenal i söndags och tog årets första seger. Allting kan således hända. United å sin sida avslutade 2021 på bästa sätt genom vinster mot Brighton, Everton och Aston Villa. 

Efter ett fint avslut på förra året ligger United på fjärde plats, endast två poäng bakom Spurs och tre poäng bakom Chelsea i jakten på en Champions Leauge-plats. De fina insatserna i december ledde till utmärkelser för både Marc Skinner (månadens tränare) och Ella Toone (månadens spelare).

Manchester Uniteds lag

 

Birminghams lag

Förutsättningar

Marc Skinner och United kommer till spel med de flesta spelare friska. Trion Jackie Groenen, Martha Harris och Carrie Jones är alla tillbaka i träning och kommer att bli ytterligare ett tillskott. Ella Toone kommer som sagt till spel som månadens spelare och har gjort fem mål och fyra assist totalt på tio matcher under säsongen. Även Alessia Russo kommer i fin form och fick även hon ett pris i december genom den fans-baserade utmärkelsen PFA Vertu Motors Fans Player of the Month Award.

Efter att ha svårt producera chanser och mål framåt  tidigare i höst så har United alltså tagit tre raka vinster i december, mot Brighton och Aston Villa i ligan respektive Everton i ligacupen. Spelet har sett betydligt bättre ut med en mycket stabil defensiv och ett målskytte som lossnat. Total målskillnad på de tre matcherna är 9-0.United har dock endast tagit sju poäng hemma och det är nu upp till bevis.

Uniteds landslagsmålvakt Mary Earps har varit stabil på senare tid och fått hålla nollan flera gånger. Hon ger sin syn på målvaktspositionen och det som ligger framför laget.

Birmingham ligger näst sist i tabellen och har inte imponerat under första delen av säsongen. De chockade dock dominerande serieledaren Arsenal bara för en vecka sedan då de vann med 2-0. Målskyttarna vid vinsten och första hållna nollan för säsongen var de båda anfallarna Libby Smith och Veatriki Sarri. Emily Ramsey, utlånad från United, har enligt uppgift lov att spela för Birmingham idag.

Tidigare möten

De båda lagen har mött varandra fyra gånger tidigare och United har gått segrande ur striden i samtliga matcher. Total målskillnad på dessa möten är 12-3. Tidigare denna säsong vann United med 2-0 genom mål av Leah Galton och Ella Toone.

Teve

Matchen kan inte ses på svensk tv.