Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Rangnicks presskonferens / Ljusnande skadeläge / Martials framtid

Manchester United tar sig imorgon an Brentford på bortaplan i en så kallad hängmatch. Inför detta möte har vår tyske manager mött pressen och gett oss en lägeskoll. Utöver det blir det lite fokus på Anthony Martial, samtidigt som vi slår fast ett par matchdatum för damerna. 

Vi noterar även att Ryan Giggs ska upp i rätten, men inte förrän i sommar.

Rangnicks presskonferens

…om att vända trenden genom att spela matcher

”Det är möjlig. Det gick att se framsteg om man jämför FA-cupmatchen och ligamatchen mot Aston Villa. Imorgon mot Brentford gäller det att visa upp ett bra spel och attityd under hela matchen och inte fram till minut 70.”  

…om att möta Brentford

Som alltid lite diplomati i svaret: ”De har fått bra resultat med sig mot topplag. Ingen förväntar sig en enkel match imorgon.”

…om skadeläget

Ronaldo och Rashford tränade igår (läs idag).

”Trodde visserligen att bägge skulle vara tillgängliga för Villa men så blev inte fallet. Får vänta och se, helt enkelt.

”Pogba tränade fullt med laget igår (läs idag) och visade vilken fantastisk tillgång han kan vara för laget. Inte med i matcherna den här veckan men snart är han förhoppningsvis redo.”

…om att bygga laget runt spelare

Det ena utesluter inte det andra. Gällande Ronaldo är det svårt att blunda för hans siffror och statistik. Det visar vilken spelare han är. Men samtidigt är Ronaldo en del av laget och det är så man måste se på det, resonerar Rangnick.

…om uppskjutna matcher

”Jag vet inte. Kan bara prata om vår egen klubb. Vi hade lite problem för ett par veckor sedan men det är lugnare nu. Jag dömer inte vad som händer i andra klubbar. Det är här en fråga Premier League måste sköta.” 

…om Martial och Elanga

Rangnick har pratat med Martial och det som hände kring senaste matchen sägs nu vara utrett. Efter träningen idag kommer Rangnick troligtvis ta beslut om han är med imorgon eller ej.

Elanga är en ung spelare med fart och fokus. Visat god attityd på träningarna också och det var därför han spelade mot Villa. Han lyssnar och tar åt sig mycket. En smart kille.

Presskonferensen i sin helhet

Splittad lönenota om man vill ha Martial

Att Anthony Martial inte tycks ha någon framtid i Manchester United längre känns ganska tydligt. För ett par veckor sedan hörde sig Sevilla för om den franske anfallaren men fick nobben av United.

Efter matchen mot Aston Villa sa dessutom Ralf Rangnick på presskonferensen efteråt att Martial inte ville vara med i matchtruppen, varpå 26-åringen tog till sociala medier för att dementera de uppgifterna.

Det verkar med andra ord inte råda någon vidare harmoni mellan Rangnick och Martial.

Klubbar som Tottenham Hotspur och Newcastle United rapporteras nu ha hört sig för om fransmannen men enligt The Guardian vill Martial inte göra en flytt inom Premier League.

Utlandsalternativen uppges fortsatt vara Sevilla men även FC Barcelona och Juventus.

Ska en låneflytt i januari bli av krävs emellertid att den nya klubben betalar delar av Martials lön.

Datum för damerna

Datum för två ligamatcher har idag annonserats för Manchester Uniteds damer. Det gäller toppmatcher mot såväl Arsenal som Manchester City.

Datum för Arsenal är lördagen den 5 februari med avsparkstid 13.30, svensk tid.

Mot Manchester City gäller söndagen den 13 februari med avsparkstid 13.30, svensk tid.

Bägge matcherna är på bortagräs.

Rättegång för Giggs senareläggs

Ryan Giggs står åtalad för våld mot sin tidigare flickvän under en treårsperiod och ska nu upp i rätten.

Tanken var att rättegången skulle dragit igång måndag nästa vecka men uppges nu ha skjutits upp till augusti.

Detta på grund av tidigare fall som inte behandlats ännu.