Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Nobbar bud på Lingard / Haidara aktuell / Svensk talang på radarn?

Torsdagens nyhetssvep är här och som vanligt i januari kryllar det av olika transferrykten. Sagan kring Jesse Lingard fortsätter och RB Leipzig-mittfältaren Amadou Haidara uppges vara aktuell för en flytt till United. Dessutom sägs en 15-årig svensk vara på radarn.

Nobbar budet på Lingard

Igår kom uppgifter från Sky Sports att Newcastle vill låna in Jesse Lingard under resten av säsongen. Det verkar dock inte United ha något intresse av.

Nu uppger nämligen ansedda Jamie Jackson på The Guardian att de nobbat Newcastles närmande kring den offensiva mittfältaren. Detta trots att Ralf Rangnick medgett att den nuvarande truppen är för stor.

Engelsmannens kontrakt löper som bekant ut i sommar.

United väldigt intresserade av Haidara

Amadou Haidara har tidigare den här månaden nämnts som en tänkbar förstärkning i januari. Ralf Rangnick värvade mittfältaren till RB Leipzig och har en god relation till honom.

Nu uppger Sky Sports Germany att United är väldigt intresserade av Haidara. Det finns en utköpsklausul på 40 miljoner euro, men den blir inte aktiv förrän i sommar.

Sky-reportern Philipp Hinze tror därför att det skulle krävas mer än så för att värva Haidara i januari.

Jag tycker att det blir intressant med allt från 55 miljoner euro och uppåt. Vid någon tidpunkt blir det oanständigt ur RB-synpunkt, man tvingas nästan acceptera det. Men innan dess kommer Haidara att vara kvar här i Leipzig åtminstone till sommaren, eftersom han är ett nyckelankare på mittfältet.

Philipp Hinze, Sky Germany

Lucas Bergvall bjuds in till provspel

FotbollDirekt rapporterar nu att IF Brommapojkarnas 15-årige jättetalang Lucas Bergvall har erbjudits ett provspel hos Manchester United.

Klubbens skandinaviska scout Sergio De Souza ska enligt uppgifterna ha sett Bergvall på plats vid flertalet gånger och har imponerats av svensken.

BP:s sportchef vill inte kommentera enskilda klubbars intresse.

Jag kan ju säga så mycket att intresset är otroligt stort.

Peter Kisfaludy

Lou Macari prisad för välgörenhetsarbete

Den före detta Manchester United-spelaren Lou Macari startade ett center för hemlösa för snart fem år sedan. Han gjorde detta för att han kände att han hade möjligheten att hjälpa, säger han.

Nu prisas Macari för sitt arbete av The Big Issue genom att nämna honom som en Changemaker 2022. Detta rapporterar BBC News.

Vi hoppas kunna försöka förbättra människors liv. Jag anser ta bort dem från gatan och få dem till en varm plats och mata dem är vårt bidrag till att göra det.

Lou Macari