Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Rangnicks presskonferens / Victor missar match efter inbrott / Landslagsuppdatering

Fredagens nyhetssvep bjuder inledningsvis på ett par uppdateringar från Ralf Rangnick, som hållit presskonferens inför morgondagens ligamöte med West Ham United. I nyhetsväg har det också hänt en hel del, bland annat nya uppgifter kring Jesse Lingards framtid i klubben samt att vår svensk i försvaret drabbats av inbrott och kommer därmed inte delta i morgondagens match. 

Därutöver har vi en del landslagsuppdateringar att ta upp, då det ju snart vankas landslagsuppehåll.

Rangnicks presskonferens

…om Sanchos medverkan

Har varit en jobbig tid för honom nu med begravning i onsdags, så beslut om huruvida han är med imorgon dröjer. Tränade inte igår (läs idag) men väntas vara med idag på eftermiddagens träning.

…om inbrottet hos Lindelöfs

Victor Lindelöf med familj har utsatts för ett inbrott i sitt hem utanför Manchester. Detta ska ha skett under matchen mot Brentford, alltså när Victor inte var hemma. Rangnick har pratat med honom om händelsen och svensken berättade om situationen. Det var en traumatisk händelse, särskilt för Maja (frun) och ena barnet.

”Victor vill inte lämna hemmet och sin familj under ett tag framöver och kommer därmed inte delta imorgon.”

…om Lingards situation i klubben

I nuläget har Newcastle United uppgetts vara intresserade av att låna Lingard, men uppges har fått två bud nobbade från United. Med utgående kontrakt kan det dock bli aktuellt med en permanent flytt till sommaren, uppger trovärdiga The Athletic.

Rangnick är medveten om intresset och menar att det är naturligt om andra lag är intresserade, men kan inte svara på vad som kommer hända under sista tiden av transferfönstret. Det är också upp till vad spelaren vill. I Manchester United är det dock en hård konkurrens om platserna.

”Jag skulle inte bli besviken om han stannade säsongen ut. Så skulle jag beskriva situationen,” säger Rangnick på presskonferensen.

…om Dalot och övriga ytterbackar

Diogo Dalot har mycket att erbjuda offensivt, menar Rangnick. Bra inläggsspel och kan utmana sina motståndare. Finns emellertid utrymme för utveckling defensivt, som hos många andra moderna ytterbackar. Även nöjd med Alex Telles. Luke Shaw är skadad och Wan-Bissaka tycks fortsatt vara krasslig.

…om tankar på värvningar

Rangnick slingrar sig undan frågan helt och hållet, i princip.

”Mitt fokus ligger på att vinna matcher. För att göra det måste vi utvecklas på en del områden. Transfers är inte topp på min lista nu, utan det är hur vi ska vinna matcherna vi har framför oss.”

…om anpassning till olika formationer

”Fotboll är lite som schack. Saker och ting kan ändras snabbt under matcher. Under ena delar kanske du dominerar för att plötsligt tappa. Vi hade samma konstellation mot Aston Villa som mot Brentford. Med den negativa upplevelsen vi hade mot Villa var det ett medvetet val att gå över till en trebackslinje mot Brentford.

”Alla lag måste vara anpassningsbara och kunna spela på olika sätt med olika formationer.”

…om Ronaldos reaktion vid ”det där” bytet

Cristiano Ronaldo byttes ut mot Brentford och gillade inte det. Så här säger Rangnick om det: ”Jag tycker inte vi ska göra någon större grej av det. Vi hade ett litet snack och jag sa till honom att som fotbollstränare måste man ta vissa beslut och valet föll den gången på att ta av Ronaldo.

”Det där var givetvis inte första gången han blev utbytt under sin karriär, så det är egentligen inget stort problem. Men med spelare av hans kaliber förstår man också att de vill spela så mycket som möjligt.

Laget är alltid det viktigaste och lagets intresse måste alltid gå före personliga, var Rangnicks slutord på det hela.

Landslagsuppdatering

Bailly och Hannibal vidare

Både Eric Bailly och Hannibal har tagit sig vidare från sina grupper med sina respektive landslag i de afrikanska mästerskapen.

Baillys Elfenbenskusten besegrade igår Algeriet med 3-1 men speltiden uteblev för Uniteds mittback.

Hannibal blev inbytt för Tunisien med dryga 20 minuter kvar att spela mot Gambia. Ett gult kort noterades 19-åringen för i en match som slutade med förlust 1-0 för Tunisien. Trots en tredjeplats i gruppen har man tagit sig vidare till slutspelet.

Cavani och Pellistri uttagna

Både Edinson Cavani och Facundo Pellistri har tagits ut i Uruguays VM-kvaltrupp under kommande landslagsuppehåll.

Kanske en aning förvånande att Pellistri är uttagen. 20-åringen är för närvarande utlånad till Deportivo Alaves i Spanien och har inte gjort något större avtryck i det bottenplacerade laget i La Liga.

Iqbal väntas göra A-lagsdebut för Irak

Enligt uppgifter från Sky Sports noterar vi att Uniteds 18-årige bolltrollare Zidane Iqbal väntas bli kallad att representera Iraks A-landslag nästa vecka.

Iqbal har utöver Irak möjlighet att representera England och Pakistan, men enligt rapporterna vill alltså det irakiska fotbollförbundet knyta åt sig Unitedtalangen, så att han blir ”låst” till Iraks landslag.

Matcherna som väntar är Iran och Libanon på bortaplan.

Lottat i damernas ligacup

Marc Skinner och hans gäng stod för en imponerande insats och slog ut Arsenal i kvartsfinal av ligacupen tidigare i veckan. Alessia Russo gjorde matchens enda mål när endast fem minuter återstod av ordinarie tid.

Nu har motståndaren i semifinal lottats och det blir återigen en på förhand tuff uppgift, nämligen Chelsea.

Det mötet går av stapeln 2/3 februari och spelas nere i huvudstaden.