Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Tottenham Hotspur
Norra London ska återigen få bekänna färg

I onsdags tog Manchester United en tung skalp mot Arsenal i ligacupens kvartsfinal och vann på bortaplan. Idag är det ligamatch som gäller och det är återigen en på förhand tuff uppgift som väntar. Den här gången i form av ytterligare ett lag från norra London, nämligen Tottenham Hotspur. 

Alessia Russo blev matchvinnare med matchens enda mål när Manchester United skickade ut Arsenal ur ligacupen i onsdags, och det var en seger som verkligen satt långt inne.

Trots spelövertag från hemmalaget Arsenal var det ändå United som skapade det farligare målchanserna. Utöver det faktum att man faktiskt vann, var det även lovande på sättet vilket man gjorde det.

Marc Skinner ställde om möjligt inte upp sitt på pappret starkaste lag, då bland annat Ona Batlle och tidigare nämnda målgöraren Russo startade på bänken. I stället kom andra spelare in och visade att systemet inte är avhängigt vilka som spelar. Om samtliga spelare i truppen kan gå in på planen och veta vad som förväntas är det en mycket viktig pusselbit i ett fungerande lag.

På sistone är det just det United har sett ut som, ett fungerande lag. På de fem senaste matcherna har man inte släppt in ett mål. Det säger så klart också något om målvaktsposten. Sophie Baggaley är den uttalade cupmålvakten, medan Mary Earps står i ligaspelet. Att United nu är i semifinal i ligacupen samt börjar få häng längst upp i tabellen vittnar om att det går att ha två jämnbra målvakter och ändå få resultat därefter.

Idag kommer alltså Tottenham Hotspur på besök till Leigh Sports Village och det är ett synnerligen intressant möte som väntar. Bägge lagen står på 21 inspelade poäng och har också spelat lika många matcher (11).

En seger för United idag skulle därmed innebära att man skapar sig en lucka ner till Spurs och i stället beblandar sig i den absoluta toppstriden, där Arsenal för tillfället leder och Chelsea innehar andraplatsen. Då både Arsenal och Manchester City väntar i februari månad skulle det vara oerhört viktigt att idag skapa sig ett så bra utgångsläge som möjligt.

Manchester Uniteds lag

Tottenham Hotspurs lag

Förutsättningarna

Skinner bekräftar i videon nedan att Kirsty Hanson, Lucy Staniforth, och Martha Harris är borta. Utöver det är det en intakt och skadefri trupp.

Unitedmanagern får även frågan om det kan råda lite trötthet bland spelarna, med tanke på resande till London nu i veckan och den inte alltför långa perioden mellan matchdagar.

“Det är möjligt, men jag tror att i detta fall det psykologiska övervinner kroppen. Jag är övertygad om att spelarna vill vinna mot Tottenham och att vi vet vilken standard vi behöver hålla. Jag tror vi har tillräckligt starkt psyke för att bortse från lite trötthet och slitna kroppar.” 

De kommer även in på Uniteds fina statistik den senaste tiden. Som tidigare nämnt har man tagit fem raka segrar (alla turneringar inkluderat) och har en målskillnad på 15-0.

Skinner medger att det är svårt att svara på huruvida det är de femton målen eller den intakta nollan som han är mest nöjd med. Det diplomatiska svaret vi får är att bägge är lika tillfredsställande.

United tycks har hittat rätt medicin på sistone, så att man vinner och håller nollan ska vi väl nu kunna förvänta oss, eller?

Tidigare möten

När lagen möttes senast var det ett United som slarvade bort segern i det absoluta slutskedet av matchen. Russo hade i första halvlek läckert skickat in ledningsmålet för United men i den 95 minuten kom 1-1 från hemmalaget. En rejäl kalldusch.

Teve

Matchen visas på MUTV men sändningen begränsas endast till Storbritannien och Irland.