Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Möte om covidregler / Van de Beek aktuell för utlån / Ranieri sparkas

Efter nyheten om att Anthony Martial är så gott som klar för Sevilla rapporterar vi om att Donny van de Beek också kan hamna i La liga. Både Valencia och Crystal Palace har skickat förfrågningar om att få loss Donny van de Beek på lån. Vi kan också konstatera att Premier League kallat till klubbmöte om regler för att flytta på matcher framöver. 

Möte om covidregler

The Times rapporterar om att Premier Leagues ledning har kallat samtliga klubbar till möte om covid och framflytt av matcher. Det har varit turbulent kring de regler som gäller och många anser att vissa utnyttjat reglerna för att få matcher framflyttade. Bland annat har det föreslagits ett minimiantal på fyra covid-smittade spelare för att ansöka om framflyttning. Vissa ställer sig tveksamma till att ändra reglerna under pågående säsong.

Smittspridningen har uppenbarligen gäckat många klubbar sedan december och det sönderhackade spelschemat har resulterat i en klart haltande tabell. I nuläget har till exempel Tottenham två matcher mindre spelade än United i jakten på Champions League.

Van de Beek aktuell för utlån

Den eviga följetongen om utlån av spelare fortsätter. Efter våra rapporterar om att Martial med säkerhet hamnar i Sevilla så rapporterar bland annat The Guardian idag att Donny van de Beek kan komma att följa efter till La liga. Det är Valencia som enligt uppgift kommit med en formell förfrågan. Även Crystal Palace är intresserade och vill locka till sig van de Beek som av naturliga skäl har uttryckt önskan om mer speltid.

Ett eventuellt utlån kommer inte att innehålla en köpoption. De närmsta dagarna kommer att visa om United bantar truppen ytterligare inför fortsättningen av ligan. Sedan tidigare vet vi att Newcastle inte ger sig i jakten på Jesse Lingard.

Ralf Rangnick ska enligt uppgift inte vilja förlora van de Beek ens på kort sikt. Han ingår i nästa års planer.

Ranieri sparkas

Ytterligare en tränare får föga förvånande sparken i Premier League. Watfords Claudio Ranieri blev inte långvarig i klubben som inte lyckas få stabilitet. Vinsten mot United med 4-1 i november blev någon sorts höjdpunkt för Ranieri och Watford som sedan dess inte lyckats särskilt bra. Laget ligger näst sist på 14 poäng efter 20 spelade matcher.

Ranieri var på plats i klubben i mindre än fyra månader. Förlusten mot Norwich förra veckan blev droppen. Vissa rapporter gör gällande att Roy Hodgson är aktuell som livräddare för Watford. Klubben vill dock inte ge några ytterligare kommentarer i nuläget.