Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Amad till Rangers / Lingard frustrerad / Moore nära United

I dagens nyhetssvep kommer vi att ta upp en del transfernyheter gällande Amad Diallo och Jesse Lingard. Vi ger också en uppdatering på damsidan som har sin deadline day idag. Vidare så kan vi rapportera att Premier League ändra sina regler vad det gäller uppskjutna matcher, och även lite annat smått och gott.

Amad till Rangers

United-talangen Amad Diallo kommer att spendera resten av säsongen hos Rangers. Det rapporterade Scottish Express, och har senare bekräftats utav journalister som Simon Stone och Fabrizio Romano. Det kommer att vara ett simpelt lån, alltså utan någon köpklausul.

Ändrade kriterier kring uppskjutna matcher

Premier League meddelade under gårdagen att man ändrat kriterier när det kommer till att skjuta upp matcher. Nu måste man ha minst fyra positiva fall för att skjuta upp en match, alltså kommer inte skador att räknas in längre.

Strafförlust för Bailly och Elfenbenskusten

Elfenbenskusten förlorade gårdagens åttondelsfinal i de afrikanska mästerskapen mot Egypten. Matchen gick till straffar där Egypten drog det längsta strået. Eric Bailly gjorde en mycket bra match, och var en utav Elfenbenskustens straffläggare. Tyvärr missade Bailly sin straff.

Lingard frustrerad 

Det ser mindre och mindre troligt ut att Jesse Lingard får lämna Manchester United under de sista dagarna av januarifönstret. United vill ha en summa på £12 miljoner av Newcastle om de lyckas undvika nedflyttning, något som The Magpies inte verkar vara villiga att betala. Detta rapporterar James Ducker på The Telegraph.

Detta ska ha gjort Lingard frustrerad då han ska ha fått tillåtelse utav Rangnick att lämna klubben.

Spelare får lämna på grund av Elanga

Anthony Elangas senaste prestationer på plan har varit fantastiskt att se, och det verkar som att svenskens utveckling har gjort det enklare för Ralf Rangnick att låna ut andra spelare, det skriver Rob Dawson på ESPN.

Enligt Dawson så finns det fortfarande en chans att Jesse Lingard och Donny van de Beek lämnar klubben under de kommande dagarna, mycket på grund av Elangas utveckling.

Ingen anfallare in för damerna?

Idag är det deadline day för damerna och Manchester United jobbar med att få in några nya spelare. Enligt Emma Sanders på BBC så kan United få in en eller två nya spelare, men när det kommer till anfallare så ser det inte så positivt ut.

Enligt Sanders så har man varit i kontakt med ett antal anfallare under de senaste veckorna, men förhandlingarna ska ha avbrutits med samtliga.

Moore nära?

Även om det inte ser ut som att det blir någon anfallare i detta fönstret så är damerna nära en värvning utav Jade Moore. Det rapporterar återigen Emma Sanders. Moore är en 31-årig mittfältare som ansluter ifrån Orlando Pride.

De Gea nominerad

David de Gea har blivit nominerad till månadens spelare i Premier League. Spanjoren har gjort 22 räddningar under januari månad, fem mer än någon annan målvakt.

Ronaldo välkomnar Martial

Anthony Martial fick ett varmt välkomnande till Sevilla utav ingen mindre än Ronaldo.