Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Donny van de Beek lånas ut till Everton

Manchester United har under kvällen bekräftat att Donny van de Beek lämnar klubben för Everton på ett säsongslångt lån. Nederländaren ansluter därmed samma dag som Everton också presenterade Frank Lampard som ny manager.

Vi har skrivit om det de senaste dagarna och trovärdiga rapporter har under dagen i stort sett bekräftat det som nu ikväll de facto är bekräftat – Donny van de Beek lämnar Manchester United för Everton.

Affären innefattas av ett säsongslångt lån, där United tog ett beslut om att låta nederländaren lämna för att få mer speltid.

Det har nämligen inte blivit mycket av den varan under hösten för 24-åringen. I Premier League har det endast blivit 68 minuters speltid och ett mål.

Van de Beek flyttar nu till Everton, som ligger pyrt till i tabellen med endast fyra poäng ner till det negativa strecket. Men att man satsar under fönstrets sista dag råder det inga tvivel om. Tidigare idag meddelade man dessutom att den före detta Chelseatränaren Frank Lampard tar över på managerposten.

 

Utöver att United nu släpper van de Beek har man sedan tidigare lånat ut Anthony Martial, Axel Tuanzebe, och Amad. Även Ethan Laird och Teden Mengi har lämnat för att få värdefull speltid.

Vi önskar Donny van de Beek lycka till resten av säsongen och hoppas det blir rejält med speltid i Everton!