Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Jones nobbar vindrickarna / Vad händer med Lingard och Henderson? / Van de Beek drar

Manchester United v Manchester City - Carabao Cup Semi Final

I fotbollsvärlden är det idag deadline day och konstigt vore det väl om vi inte hade ett par aktuella rykten att bjuda på. Veckans första nyhetssvep tar bland annat upp att Phil Jones ser ut att nobba Frankrike och så frågar vi oss vad som händer med Jesse Lingard och Dean Henderson de knappa tolv timmar som återstår av januarifönstret.

Vi noterar även att Donny van de Beeks flytt till Everton ser ut att bli officiell idag samt att juniorernas cupspel har lottats och för Manchester Uniteds del blev det en tuff motståndare.

Jones nobbar Bordeaux…

Det ser inte ut att bli någon vindrickare av Phil Jones under detta transferfönster. I lördags rapporterade vi nämligen om intresse från franska Bordeaux, där en låneaffär var på tapeten.

Då kom uppgifterna från Frankrike och L’Équipe men sent under gårdagen nåddes vi av mer trovärdiga rapporter från öarna.

Unitedbevakaren James Ducker på The Telegraph skrev kort och koncist att Jones har avböjt möjligheten att gå på lån till Bordeaux.

Anledningen verkar vara att 29-åringen inte ska ha fått några garantier kring den speltid han eftersöker.

Samtidigt är väl frågan om mittbacken trots allt inte hade haft större möjligheter att få fler minuter i franska ligan än i Premier League.

…Men van de Beek drar

Från Ducker kan vi även uppmärksamma det faktum att Donny van de Beek under dagen kommer presenteras för Everton. Den affären handlar om ett säsongslångt lån.

Status på Lingard och Henderson

Ja, vad händer egentligen med, främst, Jesse Lingard men även Dean Henderson under deadline day?

Den förstnämnde uppges ha ett möte med Ralf Rangnick under måndagen för att pusha för en flytt till Newcastle United, som ryktats vara den största intressenten. Samtidigt verkar det som att Rangnick vill ha kvar Lingard i truppen, vilket är ett förståeligt resonemang då Anthony Martial har lämnat och Mason Greenwood är gripen av polis och därmed avstängd tills vidare.

Uppgifterna kommer från David Ornstein på The Athletic.

Vidare kom även uppgifter om att Newcastle ska vara intresserade av Henderson. Målvakten har endast gjort två A-lagsframträdanden den här säsongen och är tydligt tvåa bakom David De Gea, som tycks ha hittat tillbaka till storformen igen.

Ryktet kommer från Craig Hope, som å ena sidan skriver för Daily Mail, å andra sidan är en korrespondent när det gäller fotbollen i det nordöstra hörnet av England. Därmed är det rimligt att han har någon form av insyn.

Om vi ska lita på Hope ser dock en låneaffär inte ut att bli av. Den ses åtminstone som osannolik.

Lottat i juniorcupen

Juniorerna kommer i U18 Premier League Cup ställas mot Chelsea i kvartsfinal, detta lottades under gårdagen.

United har sedan tidigare slagit Birmingham City och Wolverhampton Wanderers. I den sista gruppspelsmatchen förlorade man emellertid mot West Bromwich Albion.