Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Markerar mot Greenwood / Lingard fick inte lämna / Woodward out

Lagkamrater, klubben samt sponsorer tar ställning efter den hemska nyhet som präglat de senaste dagarna. Utöver det konstaterar vi att Jesse Lingard blir kvar säsongen ut, detta då styrelsen vägrade att släppa engelsmannen. Dessutom konstaterar vi att Ed Woodward inte längre arbetar för klubben och så väntar ett derby i damernas FA-cup.

Uniteds markering

Utöver de två uttalandena klubben släppt kring 20-åringen samt att de inte erbjuder honom något juridiskt stöd kommer nu nyheten om att United verkar ha tagit bort alla Greenwood-produkter från webbshoppen.

Detta rapporterar även Paul Hirst från The Times.

Sponsorernas markering

Under måndagen bekräftade Nike att de stänger av samarbetet med Mason Greenwood. En tydlig markering från Nike.

Under tisdagen släpper också United-sponsorn TeamViewer med ett uttalande kring situationen.

TeamViewer fördömer alla typer av våldsamt beteende. Vi har nära kontakt med vår partner #mufc och uppskattar deras omedelbara agerande och stöttar dem i de åtgärder som vidtas.

Det ska också nämnas att FIFA 22 valde att ta bort Greenwood från sitt spel under tisdagen.

Spelarnas markering

Huruvida detta faktiskt kan räknas som en markering är en tolkningsfråga. Men något typ av ställningstagande är det trots allt.

I dagsläget har David de Gea, Edinson Cavani, Cristiano Ronaldo, Jesse Lingard, Paul Pogba, Marcus Rashford och Victor Lindelöf alla avföljt Mason Greenwood på Instagram. Fler lär följa den trenden den kommande tiden.

Huruvida Rashfords bildkollage tillsammans med sin flickvän som han lade upp under gårdagen har något samband med händelsen är omöjligt att veta. Men timingen går inte att bortse från.

Lingard tvingades kvar

Det är svårt att fokusera på något annat i dagsläget men transferfönstret stängde trots allt under gårdagen. Jesse Lingard var ryktenas man och kopplades starkt ihop med både Newcastle och West Ham.

Ralf Rangnick ska enligt trovärdiga uppgifter ha gett Lingard tillåtelse att lämna. Det gjorde dock inte styrelsen som hindrade den offensiva mittfältaren från att lånas ut.

Detta rapporteras av flera olika källor. Bland annat av den ansedda journalisten David Ornstein på The Athletic.

Även Phil Jones och Dean Henderson ryktades bort, men likt Lingard blir de kvar i klubben under vårsäsongen. Medan Donny van de Beek som bekant lånades ut till Everton.

Bye bye Woodward

Från och med idag arbetar Ed Woodward inte längre för Manchester United.

City väntar för damlaget

Damlaget är vidare till FA-cupens femte omgång. Där väntar ett derby mot de ljusblåa laget från Manchester. Matchen kommer att spelas under sista helgen i februari.

Lagnytt inför Chelsea-matchen

På onsdag kväll ställs Uniteds damer mot Chelsea i semifinalen av FA WSL Cup, alltså ligacupen på damsidan. Inför matchen finns en hel del lagnyheter att hämta.

Nyförvärven Signe Bruun och Diane Caldwell är friska och kan komma att debutera för laget. Det gäller dock inte det tredje nyförvärvet Jade Moore som dras med skadeproblem. Det bekräftar Marc Skinner enligt Emma Sanders på BBC.

Även Lucy Staniforth missar matchen. Kirsty Hanson är dock tillbaka i träning och kan förhoppningsvis vara tillgänglig på onsdagskvällen.

Utöver det bekräftar Skinner också att klubben arbetar med att förlänga kontrakten med spelarna som har utgående kontrakt. Mer nyheter lär komma kring det den närmaste tiden, enligt tränaren.

Iqbals andra landskamp

Efter att ha debuterat för Iraks landslag i förra veckan gjorde han sin andra landskamp idag. Mittfältaren hoppade in med tolv minuter kvar att spela när hans Irak spelade 1–1 mot Libanon.