Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Rangnicks presskonferens / Nomineringar på damsidan

I dagens nyhetssvep kommer vi att ta upp det mest intressanta från Ralf Rangnicks presskonferens inför morgondagens FA-cupmatch mot Middlesbrough. Utöver det så har vi några nomineringar att ta upp på damsidan, för både spelare och tränare. Avslutningsvis så kan vi rapportera att Manchester United och Liverpool planerar att spela en försäsongsmatch mot varandra i sommar.

Rangnicks presskonferens

Om Greenwood-situationen

Innan presskonferensen startade så meddelade United att man inte kommer att ta emot några frågor om Mason Greenwood eftersom att det fortfarande är en pågående polisutredning.

Däremot fick Rangnick frågan om situationen med Greenwood var en anledning till att man bestämde sig för att behålla Jesse Lingard, vilket det enligt Rangnick var. Detta var hela hans svar.

“På sätt och vis, ja, men klubben sa till mig att de kunde inte hitta ett avtal med några klubbar som var intresserade av honom.”

Han fick också frågan om hur reaktionen kring situationen har varit i laget, och där svarade han följande:

“Självklart var det ett ämne inom laget. De är människor och Mason var en del av gruppen innan vi hade vår paus.”

United meddelade tidigare idag att Greenwood inte kommer att spela eller träna med klubben, trots att han släppts mot borgen.

Uppdatering inför matchen

Rangnick meddelade att Paul Pogba kommer att vara med i truppen inför morgondagens match, och kanske till och med starta.

Fransmannen har missat tre månaders spel på grund av skada men ser nu alltså ut att göra sin comeback under morgondagen. Även Luke Shaw ser ut att få starta imorgon då Alex Telles spelade 90 minuter för Brasilien under natten mot onsdagen.

Utöver det så fick Edinson Cavani tillåtelse att stanna några dagar extra i Uruguay och kommer därför inte vara tillgänglig imorgon. Mittbackarna Eric Bailly och Victor Lindelöf kommer inte heller att vara med i truppen imorgon på grund av skada respektive sjukdom.

Om Jesse Lingard

Jesse Lingard var ryktenas man på deadline day, och att han ville lämna klubben visste de flesta om. Nu fick inte Lingard sin önskade flytt, vilket hade sina anledningar.

Enligt Rangnick så ville Lingard inte lämna för tre veckor sedan, men sedan ändrade han sig. Tysken fortsatte med att säga att om man kunde komma överens med en klubb så skulle han få lämna, men med tanke på vad som hände i slutet på fönstret så ändrade sig situationen.

Trots att han alltså kommer att vara kvar i klubben så kommer Lingard inte att vara involverad imorgon då han fått tillåtelse av Rangnick och klubben att vara ledig i några dagar för att ladda om mentalt.

Om transferfönstret

Rangnick har under ett flertal tillfällen nämnt att truppen är för stor, vilket han gjorde även idag. Han medgav att man hade för många spelare som inte fick chansen att få regelbunden speltid, och därför är han glad att spelare som Martial, van de Beek och Amad nu kommer att få det.

Nomineringar på damsidan

Manchester Uniteds damer har haft en fantastiskt bra period i nästintill två månader nu, och det kommer såklart att betyda nomineringar på både spelar- och tränarsidan.

På spelarsidan så har både Aoife Mannion och Leah Galton nominerats för månadens spelare i ligan, och på tränarsidan så har Marc Skinner nominerats till månadens tränare.

Försäsongsmatch mot Liverpool?

Enligt Paul Hirst på The Times så har Manchester United och Liverpool haft diskussioner kring en eventuell försäsongsmatch mellan lagen. Enligt Hirst så ska Bangkok vara en möjlig spelplats, beroende på hur covid-situationen ser ut.